szparika

2019.08.02. 08:21

Magasra helyezték a lécet

Zoran Szpisljak szerint a Spartacus top tízes klub Magyarországon.

Csütörtök kora este az NB II.-es Nyíregyháza Spartacus is megtartotta szokásos, szezonindító szurkolói ankétját.

Kozák Attila ügyvezető szólalt fel elsőként, aki elmondta, hogy az új, nyolcezer férőhelyes stadion megvalósítási terve elkészült, úgy néz ki, tavasszal megkezdődhet az építkezés, emellett az örökösföldi és a szatmárnémeti akadémia esetében is reális, hogy 2021-re felépüljön.

Az ügyvezető szurkolói kérdésre megerősítette, hogy a felnőttcsapatnál a feljutás a cél a következő idényben.

– Itt vagyok majdnem hat hónapja, gyorsan rájöttem, miről is szól a futball Nyíregyházán – mondta Zoran Szpisljak vezetőedző. – Az országban már tíz éve dolgozom, láttam nagy hagyományú együtteseket, nyugodtan mondhatom, hogy a Szpari top tízes klub Magyarországon.

Készen áll a csapat

– Az előző szezon nem volt eredményes, de a múltat le kell zárni, és tiszta lappal kell indulni, de olyan lappal, amire magas szintű feladatokat kell felírni – folytatta a tréner. – Így mentünk neki a felkészülésnek és a következő bajnokságnak.

A felkészülésünk alatt elvégeztük azt a munkát, amit terveztünk, a fiatal játékosok fejlődtek, az újak beilleszkedtek. Fodor Feri csapatkapitányként is törekszik rá, hogy a fiataloknak segítsen. Kemény bajnokságnak megyünk neki, de a csapat készen áll egy kemény és jó versenyre.

Purguly Árpád szakmai igazgató elmondása szerint két évet fiatalítottak a csapat keretén. És ha már utánpótlás, Németh Károly akadémiai vezető büszkén újságolta, hogy a Double Pass vizsgálatának lezárultával a Bozsik Akadémia a kiemelt akadémiák közé csatlakozott, emellett reményét fejezte ki, hogy a jövőben nemcsak kinevelni, hanem megtartani is tudják a tehetségeket.

A Spartacus megye hármas csapatáról is szó esett. A vezetőség és a szakemberek szeretnék a Szpari II.-t minél hamarabb (két éven belül) feljuttatni a megyei élvonalba.

Az ünnepélyes pillanatok sem maradtak el, az új játé­kosok hivatalosan is megkapták a piros-kék Spartacus-mezt.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában