Mennyei megyei III.

2019.08.22. 09:19

Mindenki őket akarja megverni a megye háromban!

A Nyírbátor szoros, a Szpari II. kiütéses győzelemmel debütált.

A Szpari II. minden mérkőzését komolyan veszi

Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

A megyei III. osztály Nyírség csoportjába kapott besorolást a Nyírbátor együttese. Unchiás Rémusz tanítványai az első fordulóban hazai pályán szoros csatában gyűrték le a Kislétát.

– Egyértelmű elvárás, hogy egyből osztályt váltsunk – szögezte le a nyírbátoriak trénere.

A Szpari II. minden mérkőzését komolyan veszi
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Nagy az érdeklődés

– Az első mérkőzés azt hozta, amit vártam, nagyon motivált volt ellenfelünk, de azt gondolom, hogy mindenki minket akar majd megverni a bajnokság során. Emellett nagy volt az érdeklődés, sokan voltak kint a meccsen, kíváncsiak voltak ránk, és ez néhány fiatal játékosomat megfogta. Szoros meccset játszottunk, a Kisléta kétszer is egyenlített, de a hajrában sikerült megszereznünk a győztes találatot. A gárda gerincét a tavalyi U19-es társaság adja, kiegészülve 3-4 rutinos játékossal, és az előző évben az általam edzett U15-ös brigádból is többen a kerethez tartoznak. Jó pár fiúnak ez volt az első felnőttmeccse, ami érezhető is volt a játékunkon, de azt gondolom, hogy hamar hozzá fognak szokni az osztály ritmusához. Hosszú még a szezon, bizakodó vagyok, tetszett, amit múlt vasárnap láttam, hiszen ellenfelünk kétszer is egyenlített, de mindig sikerült újítanunk, és végül a győzelmet is megszereztük – mondta Unchiás Rémusz.

A Nyírbátor vasárnap a Nyírcsászári vendége lesz.

A megye hármas bajnokság egyik, ha nem a legnagyobb szenzációját a Nyíregyháza Spartacus második csapatának indulása jelenti. A Szpari II. a hétvégén 11–0-ra győzte le a Gávavencsellőt.

– Minden meccset komolyan veszünk, próbálunk a lehető legjobb összeállításban pályára lépni és kihozni a csapatból a maximumot – mondta a nyíregyházi csapat edzője, Lengyel Roland. – Biztos vagyok benne, hogy ettől sokkal nehezebb mérkőzéseink is lesznek. Gyorsan gólt tudtunk rúgni, majd viszonylag korán érkezett a második találatunk is, a végére kijött a fizikai előnyünk, emiatt lett ilyen nagy a különbség. Egyébként a Gávavencsellő nagyon kulturáltan futballozott, ameddig volt erejük, addig próbálták építeni a támadásaikat, jó focit játszottak.

A csapatot nagyrészt a 2000–2001 között született játékosok alkotják, mellettünk négy-öt, a klubnál dolgozó edző tagja a keretnek.

Forgatják a csapatot

– Egyértelműen az az elsődleges célunk, hogy a gyerekeket minél magasabb osztályban versenyeztessük, ezért minél hamarabb feljebb akarunk jutni ebből az osztályból – folytatta a tréner. – Szabály szerint három játékos játszhat vissza az első csapat huszonötös keretéből: ezúttal Kulcsár Hunor, Nagy Máté és Tóth Ádám volt. Mindig próbáljuk úgy forgatni a csapatot, hogy mindenki pályára lépjen, vagy az U19-ben, vagy a megye háromban.

Labdarúgás: Megyei III. osztály, az első forduló eredményei

Szabolcs csoport: Spartacus II.–Gávavencsellő 11–0, Nyírtét–Tiszadob 3–2, Érpatak–Biri 2–8, Nyírtura–Székely 11–2, Napkor–Ibrány II. 3–1, Tiszabercel–Nyírtelek 1–2, Buj–Oros 2–1.

Nyírség csoport: Kántorjánosi–Petneháza 5–3, Máriapócs–Nyírgyulaj II. 1–0, Nyírbátor–Kisléta 3–2, Nyírcsászári–Nyírmihálydi 3–3, Ófehértó–Nyírbogát 3–5, Piricse–Vaja 5–4, Nyírjákó–Ramocsaháza 1–8.

Rétköz csoport: Záhony–Anarcs 10–0, Döge–Újdombrád 2–4, Jéke–Tiszabezdéd 6–0, Tiszatelek–Nagyhalászi SE 1–0, Zsurk–Aranyosapáti 1–5, Gégény–Vitka SE 3–3, Barabás–Kisvarsány 1–2.

Szamos csoport: Hermánszeg–Tyukod 5–2, Kisar–Túristvándi 2–3, Porcsalma–Sonkád 1–9, Fehérgyarmat II.–Pátyod 2–3, Szamossályi–Tunyogmatolcs 3–1, Ura–Csengerújfalu félbeszakadt.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában