Blue Sharks

2019.09.21. 09:38

A látványra is adtak a Cápák

A nyíregyháziak a Lévát győzték le az EYBL második napján.

Fotó: Dodó Ferenc

Látványos labdajáratás, jó védekezés, zsákolások. Ezek jellemezték a Nyíregyháza Blue Sharks első negyedbeli játékát a Léva ellen, az európai ifjúsági kosárlabdaliga (EYBL) hazai rendezésű első fordulójának második napján.

A Cápák mérkőzése sok mindenben hasonlított a csütörtöki győztes meccshez. Dancsecs Andrásék az indiaiak ellen is parádésan játszottak az első játékrészben, miként pénteken elkápráztatták a lelkesen szurkoló kisgyerekeket, aztán utazó­tempóra kapcsolt a csapat.

A szlovákiai együttes ellen a mérkőzés nagy részében tíz pont körüli volt a Blue Sharks előnye, csupán néhány támadás erejéig engedte magához közelebb az ellenfelet, ám a záróetapban beragadtak és öt perccel a vége előtt három pont volt a két gárda között.

Az ikertornyok remekeltek

Ezúttal a legtöbb esetben nem az Amerikából érkezett Dancsecs jelentette a megoldást, hanem Sitku Márton és Mokánszki Máté. A két saját nevelésű fiú tarthatatlan volt a palánkok alatt, előbbi ráadásul a találkozó utolsó perceiben kritikus helyzetben is többször villant – a nyíregyháziak két meccs után veretlenek.

Visszatérve a két magasemberre: Sitku 31 pontot és 10 lepattanót szerzett, kiosztott 2 blokkot, valamint kilencszer faultolták, Mokánszki 14 pont és 11 lepattanó mellett 7 gólpasszt jegyzett, hatszor szabálytalankodtak ellene.

A Cápák két nap után veretlenek, szombaton a svéd Skuru Basket ellen folytathatják a jó szereplést.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában