Helyi sport

2019.09.20. 07:57

Egytalálatnyira volt a világbajnoki érem

Ez azért igen bosszantó! Tarjányi István, az NYVSC kerekesszékes és kardvívó szakosztályának válogatottja mindössze egytalálatnyira volt a bronzéremtől a szöuli kerekesszékes vívó-világbajnokságon.

Ez azért igen bosszantó! Tarjányi István, az NYVSC kerekesszékes és kardvívó szakosztályának válogatottja mindössze egytalálatnyira volt a bronzéremtől a szöuli kerekesszékes vívó-világbajnokságon. Pákey Béla tanítványa a csoportkörben öt győzelme mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget.

A direkt kieséses folytatásban is szépen haladt előre, ám a legjobb négy közé jutása, a biztos éremszerzés nem sikerült. Itt a riói paralimpiai bajnok belorusz Pranevichtől úgy kapott ki 15:14-re, hogy az asszó alatt többször is a nyíregyházi sportoló vezetett.

Igaz, a bravúr elmaradt, ám semmi ok a búslakodásra, hiszen a verseny 2,5-es ranglistaszorzó, így István a hatodik hellyel nagyot lépett a tokiói olimpiai kvalifikáció felé!

A versenynek sincs vége mert jön a kard egyéni és csapatviadal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában