asztalitenisz

2019.10.16. 08:19

Addig küzdött, amíg erővel bírta

Dobogós reményekkel érkezett Hollandiába, betegsége azonban hátráltatta céljai elérésében.

A közelmúltban a hollandiai Noordwijk adott otthont az utánpótláskorú versenyzők Top10 bajnokságának, a háromnapos versenyen hazánkat a lányok mezőnyében a Nyírbátori ASE versenyzője, Tölgyes ­Dorottya képviselte.

Elfáradt a végére

Dorottya az első napon három mérkőzésen állt asztalhoz, amelyből kettőt meg is nyert. A cseh Sommerová ellen az első szettet elveszítette, utána viszont fordított, és 4–1 arányban diadalmaskodott. A német Pranjkovicnak két szettet engedélyezett, a szintén német Kaufmanntól viszont vereséget szenvedett. A második napon görög ellenfelét magabiztosan múlta fe­lül.

Zavarikina ellen izgalmas találkozót vívott, az első két szettet megnyerte, az orosz versenyző azonban egyenlíteni tudott, a következő szett Dorottyáé volt, az utolsó két szett azonban ismét az orosz lányé volt. A holland Peters nem állt ki ellene, így a nyírbátoriak versenyzője játék nélkül lett a mérkőzés nyertese. Az utolsó napon orosz és román ellenfelétől egyaránt vereséget szenvedett, utolsó mérkőzését a horvát Arapoviccsal szemben 2:1-es hátránynál feladta. Tölgyes Dorottya így négy győzelemmel és öt vereséggel a hatodik helyen végzett.

– Szerettem volna érmes helyen végezni, a verseny előtt a mezőnyt elnézve ez benne is volt, mert az ott asztalhoz álló lányokat már mindegyiket sikerült legyőznöm korábban. Sajnos azonban nem teljesen egészségesen utaztam a versenyre, ami rá is nyomta bélyegét a teljesítményemre.

Az első napon hoztam a papírformát, másnap szintén az előzetesen elvártak szerint alakultak az eredmények, az orosz lány elleni mérkőzést viszont sajnálom, mert vezettem ellene, végül döntő szettben kaptam ki csak tőle. Ha ezen a meccsen szerencsém van a végjátékban, akkor nagyon közel került volna a dobogó – mondta Tölgyes Dorottya.

Az év sportolója

– A harmadik napon szintén döntő szettben kaptam ki, ezen a két találkozón látszott meg igazán, hogy a betegség mennyire hátráltatott, mert legyengültem a végére, ezért nem ment annyira a végjáték. Utolsó napra még jobban visszaesett a teljesítményem, Arapovics ellen már rosszul éreztem magam, ezért Lindner Ádám edzővel úgy döntöttünk, hogy feladom a játékot. Sajnálom, hogy így alakult, mert több volt ebben, ha egészséges vagyok, előrébb is végezhettem volna – értékelte teljesítményét Tölgyes Dorottya.

A verseny ideje alatt nagy megtiszteltetés érte az ifjú asztaliteniszezőt, Nyírbátorban az év sportolójának választották. Távollétében szülei vették át a díjat a gálán.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában