Röplabda

2019.10.15. 07:54

Kezdésnek optimális eredmény

Szombathelyen a Fatum-Nyíregyháza a negyedik játszmára taktikát váltott.

Fotó: Haladás

A nyíregyházi női röplabdacsapat szombaton Szombathelyen kezdte el az Extraliga új idényét. A Fatum amolyan idény eleji játékkal, de összességében magabiztosan nyert 3:1-re.

– Sokan azt hiszik, hogy az első mérkőzések mindig egyszerűek, pedig ez pont fordítva működik – értékelt Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Az új játékosoknak át kell esniük a tűzkeresztségen, az ellenfél is tiszta lappal kezd, ilyenkor fokozott elvárás és becsvágy dolgozik mindenkiben. Aki azt gondolta, hogy egyszerű Szombathelyre elutazni és nyerni, az téved, biztos, hogy a Haladás komoly meglepetéseket fog még okozni.

Nem volt teljes a csapat

– Ez a három egy pont optimális eredmény volt ahhoz, hogy szépen kezdjük a bajnokságot. Azt látni kell, hogy még nem volt teljes a keretünk, voltak hiányzóink, de egy győzelmet soha nem kell megmagyarázni – tett hozzá a szakember.

Jön a hazai bemutatkozás

A hazaiak nagyot küzdve jöttek vissza a meccsbe azzal, hogy a harmadik játszmát megnyerték, de a negyedik szettben már nem sok esélyt adtak a nyíregyháziak.

– A negyedik szettben változtattunk azon, hogy kit próbálunk nyomás alá helyezni – folytatta a tréner. – Ez sikeresnek bizonyult, a csapattal közösen megoldottuk, és a végére kidomborodott, hogy jobb csapat vagyunk. Ettől függetlenül a Szombathelyt dicséret illeti, kulturáltan, lelkesen röplabdázott.

Ilyen meccsek várnak ránk ebben a szezonban, ezt már több edző is említette, hogy nagyon kiegyenlített a bajnokság. Három nagyon értékes pontot szereztünk.

A Fatum-Nyíregyháza szerdán a Magyar Kupában és szombaton a bajnokságban is hazai pályán játszik.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában