Florexim Kupa

2019.10.02. 09:05

Nívós szezonzárás a halászi oválon

Egyben családi nap is lesz az első Florexim Kupa, amelyen jegyzett vaspapucsosok indulnak.

Fotó: Mán László

Igen nívós szezon zárására készülnek a nagyhalászi oválon. Idén több igen rangos és színvonalas salakmotorversenynek volt a házigazdája a Nagyhalászért Motorsport Egyesület.

Az országos bajnokság nyitánya után jött a felnőtt Európa-bajnoki challenge, majd az U21-es Európa-bajnoki selejtező, azt követően a közép-európai szövetségek sorozata, a MACEC Kupa első fordulója.

Extraligás motorosok

Jövő szombaton pedig következik az első Florexim Kupa nemzetközi meghívásos verseny.

– A pályát rendszeresen karbantartjuk, így bármikor készen állunk egy versenyre – kezdte érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos. – Az idei szezont szeretnénk méltóan zárni, ezért rendezzük a meghívásos találkozónkat. Természetesen ismét remek versenyzőkkel, lengyel extraligásokkal, külföldi bajnokokkal, illetve a legjobb magyarokkal. Tizenhat motoros jelezett vissza, bízom benne, hogy az ebben az esztendőben megszokott, magas színvonalú, izgalmas versenyt láthatnak majd a nézők.

– A szezonzárást szeretnénk méltóan megszervezni, egy nemcsak egy egyszerű verseny lesz, hanem egy családi nap szórakoztató programokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Egyrészt szeretnénk, ha a következő szezonban a találkozóinkra a felnőttek elhoznák gyermekeiket is, hogy igazi családi kikapcsolódás legyen egy-egy verseny.

– Másrészt a klubunknak fontos az utánpótlás-nevelés, ezért minél több fiatal nézi meg a versenyt, annál többen kaphatnak kedvet ahhoz, hogy ki is próbálják ezt a sportágat. Bízom benne, hogy az időjárás is velünk lesz, és valóban az idei szezonhoz méltó, családi napos verseny lenne a jövő szombati. Az esti programban Márió is fellép, majd Keresztes Ildikó koncertje következik – így Albók József.

Salakmotor: a Florexim Kupa indulói

Jakub Jamróg (lengyel)

Stanislaw Burza lengyel)

Wiktor Trofimov lengyel)

Andriy Kobrin (ukrán)

Marko Levyshyn (ukrán)

Stanislaw Melnychuk (ukrán)

Dennis Gizatullin (orosz)

Viacheslav Monahov (orosz)

Denis Gizatullin ( orosz)

Marius Hillebrand (német)

Michael Härtel (német)

Jurica Pavlic (horvát)

Fazekas Dennis

Bárány Márk

Kovács Roland

Magosi Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában