lövészet

2019.10.07. 08:03

Vilmos bajnoki aranyat lőtt

A Nyíregyházi PLE kiválósága szépen búcsúzott a juniorok mezőnyétől.

Jól céloztak a Nyíregyházi PLE versenyzői a közelmúltban rendezett junior és ifjúsági tűzfegyveres országos bajnokságon. A nyitónapon a puskás lány csapat (Torkos Anetta, Durucz Noémi, Harsányi Zsófia) az igen szoros versenyben a negyedik helyen végzett.

A mezőnyben ott volt az olimpiai kvótával már rendelkező Mészáros Eszter, valamint a friss Euróba Bajnok Bajos Gitta is versenybe szállt. Aznap délután Nizsalóczki Soma szabadpisztoly versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Agárdy Vilmos
Fotó: NYPLE

Egy nappal később a sportpisztolyosoknál a pont lövészet után a nyíregyházi lányok (Fehérvári Nikoletta és Torkos Anetta) döntő közelében álltak, még a fiúk versenyében Agárdy Vilmos a második helyen kezdhette meg a gyors lövészetet.

Végig izgalmas versenyt követve, végül 289 körös gyors lövészettel Vilmos országos bajnok lett. Négy éve kezdte el tűzfegyveres pisztolyos versenyzését, és akkor országos bajnoki címet szerzett, így a junior éveit méltón búcsúztatta egy újabb bajnoki arannyal.

A nyíregyházi versenyzők a következő hónapokat is aktívan fogják eltölteni: a héten target sprint országos bajnokságot rendeznek a Városi Stadionba, ezek után minden hétre jut hazai, vagy nemzetközi verseny.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában