mediball

2019.11.25. 14:35

A mediball legjobbjai

Országos bajnokságon mérték össze tudásukat a mediball szerelmesei Nyíregyházán.

– Százhúsz versenyző érkezett a megmérettetésre hazánk számos városából, tizenöt klub színeiben. A legfiatalabb résztvevőnk hétéves, a legidősebb pedig hetven feletti volt – ismertette a bajnokság részleteit Szilágyi Máté, a Magyar Mediball Egyesület elnöke. – A zsűri az egyéni és csoportos kreatív mozgásformákat is pontozta, illetve mediballmérkőzéseken is indulhattak a sportolóink.

Az improvizáció is fontos

A mediball érdekessége, hogy több válfajában is kiteljesedhetnek a versenyzők.

A kreatív kategóriában nem egy előre begyakorolt koreográfiát mutatnak be a zsűrinek, hanem mindig a helyszínen, zenére, saját intuíciójukat követve mozognak a résztvevők, miközben labdájukat a szilikonhártyás ütőn kell tartaniuk. A mérkőzések alatt a versenyzőknek már szigorúbb szabályokat kell betartaniuk, és meghatározott mozdulatokkal kell átlendíteniük a labdát az ellenfél térfelére.

– Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat, és örömmel látjuk, hogy egyre többen gyakorolják a mediballt – mondta el Szilágyi Máté. – Már külföldi megmérettetésekre is eljutottunk, a mostani bajnokságra pedig még Szlovákiából is eljött egy sportoló, és korábban volt már francia vendégünk is. A jövőben talán nemzetközi versenyeket is rendezhetünk Nyíregyházán.

A Magyar Mediball Egyesület elnöke hozzátette: a szabolcsi megyeszékhely a magyarországi mediball központja, hiszen a megalakulás óta itt van az egyesület székhelye, és már a külföldi sporttársak is centrumként tekintenek a városra.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában