Sportlövészet

2019.12.14. 10:31

Komfortosabban célozhatnak

Huszonkét állásban lőhetnek, Veres Andrea diplomát kapott a szövetségtől.

Az a bizonyos pályaátadó első lövés

Fotó: Sipeki Péter

Szakszerűen illesztette vállához a fegyver tusát, hosszan célzott, majd lőtt és talált. Pénteken délután dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármesteré volt az első lövés lehetősége a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület felújított, tízméteres pályáján.

 

Veres Andrea, a klub elnöke, edzője, a válogatott szakembere köszöntőjében elmondta, hogy nagyon öreg volt már a csarnok. A tetőszerkezetet az önkormányzati támogatásból újították fel, a belsőt az egyesület vállalta. A felújítás során váratlan problémák is előjöttek, de végül elkészült a 22 lőállásos terem, amire már szükség volt az eredményes versenyzők neveléséhez.

– Utánanéztem, már 1895-ben volt lövészet Nyíregyházán, akkor kezdődött az a sikersorozat, ami még most is tart. Az egyesület edzői, ­versenyzői bizonyították, hogy méltóak a városi támogatásra, ilyen eredmények mellett természetesen jövőre is – mondta el dr. Kovács ­Ferenc.

A szövetség elismerése

A vendégek és a fiatal versenyzők közösen megnézték a lőtér építéséről, az egyesület életről készített kisfilmet, majd Pető László egykori olimpikon is méltatta a nyíregyházi egyesület eredményeit. A magyar és a nem­zetközi szövetség vezetői által szignózott elismerő diplomát adott át Veres Andreának, aki csapatával aranyérmet szerzett az októberi 10 méteres ifjúsági sportlövő vegyes csapat Európa-bajnokságon Budapesten. Aztán amolyan örömlövöldözés kezdődött, vendégek és ­versenyzők álltak az új lőállásokba.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában