tomboló ököl

2020.01.16. 08:10

Bruce Lee nyomában

Bemutató edzéssel vezették be az érdeklődőket a harcművészet rejtelmeibe.

Tízéves kor felett férfiaknak és nőknek, idősebbeknek és fiatalabbaknak is bátran ajánlja a Ving Tsun gyakorlását Czakó Norbert, a Ving Tsun Kung Fu Hungary főinstruktora, aki a nemrég indult nyíregyházi csoportnak tartott bemutatóórát január 13-án.

Hongkongtól Nyíregyházáig

– A Ving Tsun kungfu egy kínai eredetű harcművészet, amely körülbelül háromszáz éves múltra tekint vissza. Ez egy rendkívül hatékony önvédelmi stílus, melynek jellemzői a nagyon egyszerű és dinamikus kézhasználat, az alacsony szintű rúgások és az álló harc – mondta Czakó Norbert.

A főinstruktor hozzátette: ezt a harcművészetet sokáig csak zárt körökben tanították, majd az 1950-es években Yip Man nagymester kezdte el a nyilvános oktatást hongkongi iskolájában, aztán a következő évtizedekben egyre szélesebb körben is elterjedt.

– Bruce Lee filmjei igazán nagy áttörést jelentettek, a Ving Tsun általa lett népszerű világszerte – mesélte a harcművészet történetéről Czakó Norbert. – Volt szerencsém közvetlenül Philipp Bayertől tanulni, aki Hongkongban élt tíz évet, és a legnagyobb mesterek oktatták, majd az ő közbenjárásával terjedt el ez a harcművészet Európában is, első iskoláit Németországban és Ausztriában alapította.

Magyarországon huszonkét éve tanítják ezt a harcművészeti stílust, a főinstruktor elmondása szerint jelenleg hat hazai településen oktatnak a Ving Tsun Kung Fu Hungary szakemberei, akik a nyíregyházi kezdő csoportba is folyamatosan várják az érdeklődőket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában