mennyei

2020.01.22. 08:04

Merész terveket szövögetnek Kótajban

Megerősített keretükkel az élvonalba vágynak a kótajiak.

Fotó: Sipeki Péter

Az előző szezont a nyolcadik helyen fejezte be a kótaji gárda a megyei II. osztályú bajnokság Pannónia Zrt. csoportjában. Ezzel az eredménnyel azonban nem volt elégedett a vezetés, ezért a váltás mellett döntött.

Így Gulácsi Zoltánt Seregi Mihály váltotta a kispadon, a szakember ismerős közegben kezdte meg a munkát, vezetésével 2017-ben a Kótaj bajnoki címet ünnepelt a másodosztályban. Az új trénertől olyan ütőképes gárda kialakítását várták, amely meghatározó lesz a másodosztályban.

Ennek az elvárásnak eddig sikeresen meg is felelt Seregi Mihály, hiszen csapata veretlenül, két pont előnnyel a csoport élén telel.

Kellő önbizalommal

– Nyáron, mikor elkezdtem a munkát, a vezetőség a dobogó valamelyik fokát határozta meg célként a csapat számára. Nekem azonban merészebb elképzeléseim voltak, és ennek a megvalósításához kerestem megfelelő labdarúgókat – kezdte értékelését Seregi Mihály.

– Sikerült is olyan embereket igazolnunk, akik alkalmasak erre a feladatra, ehhez a vezetőség és a támogatók minden segítséget meg is adtak. Érkezett többek között Sárközi Dávid, Lakatos István és Fabu Richárd, ők mindannyian nyerő típusú játékosok. Jól sikerült a felkészülésünk, így kellő önbizalommal vágtunk neki a bajnokságnak.

A szép pillanatok mellett voltak azonban nehézségeink, de ezeken mindig sikerült túllendülnünk, és végül első helyen várhatjuk a folytatást.

– A Nyírbéltek elleni meccsünkre nem szívesen emlékszem vissza, mert a találkozót végig domináltuk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, a 88. percig vezettünk, ellenfelünknek azonban sikerült kiegyenlítenie.

Ősszel azonban több volt az örömteli pillanat, jó pár alkalommal gólfesztivált rendeztek a kótajiak.

– Négy mérkőzésünkön is remekül muzsikált támadószekciónk, a Nyíribronynak nyolcszor, a Tiszalöknek és a Leveleknek hétszer, míg a Nagykállónak hatszor találtunk be. Szakmailag azonban a Rakamaz elleni találkozónk emelkedik ki a sorból, annak ellenére, hogy a meccs gól nélküli döntetlennel ért véget, mert taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, helyzeteinket azonban elpuskáztuk – fogalmazott a kótajiak edzője.

– Nagy hitről és tartásról tettünk tanúbizonyságot az utolsó, Kállósemjén elleni meccsünkön, mert akkor a 95. percben egyenlítettünk, és ezzel sikerült megőrizni őszi veretlenségünket. Összességében elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel, tavasszal szeretnénk megőrizni az első helyünket és feljutni a megyei első osztályba – zárta gondolatait Seregi Mihály.

A Kótaj múlt szombaton kezdte meg felkészülését a tavaszi szezonra, az edzések mellett felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban, többek között megmérkőz­nek a megye egyes Ibránnyal és az NB III.-as Sényővel is. Friss hír, hogy az élvonalbeli múlttal rendelkező Hegedűs Tibor csatlakozott a csapathoz.

BB


Kótaji számok

Őszi végeredmény

1. 15 12 3 – 55-7 39

Hazai pályán

2. 7 6 1 – 31-3 19

Vendégként

1. 8 6 2 – 24-4 20

Házi góllista. 17 gólos: Sárközi Dávid. 9 gólos: Lukács Gábor, Tóth Norbert. 5 gólos: Rácz Róbert. 3 gólos: Fabu Richárd, Lakatos István, Verner Márk. 2 gólos: Huncsik Ákos. 1 gólos: Ferenczi Flórián, Hangácsi Tamás, Vass Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában