kézilabda

2020.02.22. 21:52

Négy hónap után ismét győzött a Kisvárda

A győzelem igényével érkezett szombaton este Monorra a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli gárdája, ahol a sereghajtó Szent István SE ellen léptek pályára Pásztor Bettináék.

Fotó: kisvardaikezi.hu

Ennek megfelelően is kezdte a a találkozót a szabolcsi gárda, az elején állva hagyta a kissé gyámoltalanul kezdő házigazdákat, a kilencedik percben Veronika Habánková találatával már hattal vezettek a vendégek. Vojkovics Gyula, a fővárosiak edzője ki is kérte első idejét.

A rövid pauzát követően nem csökkent a két gárda között a különbség, a kisvárdaiak szinte minden támadásukat góllal fejezték be és Pásztor Bettina is bemutatott pár szép védést. A játékrész végére faragtak hátrányukból a fővárosiak, de a szünetre így is öt gólos előnnyel vonult öltözőbe a Kisvárda.

Térfélcsere után összeszedte magát a SZISE, felkeményedett a védekezésük és elöl is rendre betaláltak, így két gólra sikerült felzárkózniuk. Ekkor Bakó Botond is élt az időkérés lehetőségével, a helyzet azonban továbbra sem változott. A hazaiak Scheffer vezérletével szívósan tapadtak, többször egy gólra is megközelítették ellenfelüket, de egyenlíteniük egyszer sem sikerült.

A mérkőzés hajrájára azonban elfáradtak, támadásaikba rendre belehibáztak, amelyeket a kisvárdaiak remekül használtak ki, Szabó Nina pedig az utolsó pillanatban leadott lövésével visszaállította a félidei különbséget. A Kisvárda a mérkőzést végig kontrollálva megérdemelten szerezte meg idénybeli negyedik győzelmét.

Szent István SE-Kisvárda 26-31 (13-18)

Monor, 230 néző, v.: Fekete, Tóth.

Szent István SE: Gercsó-Horváth, Monori, Tobak 2, Szerző 5, Aron 3, Stranigg 4. Csere: Mátéfi (kapus), Scheffer 7/3, Sziráki 3/1, Albert, Horváth 1, Lyngby, Tieff, Varjú 1. Edző: Vojkovics Gyula.

Kisvárda: Pásztor-Udvardi 2, Habánková 7/2, Dombi 2, Szabó 6/1, Siska 3, Rocha. Csere: Lajtos (kapus), Milanovics-Litre 6, Smid, Orbán 1, Milosevics 2, Dudás 2, Petika. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–7. 12. p.: 4–10. 18. p.: 8–12. 24. p.: 10–16. 28. p.: 13–18. 34. p.: 16–20. 40. p.: 20–22. 46. p.: 24–25. 52. p.: 25–28. 58. p.: 25–30.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Vojkovics Gyula:- Sajnos a mérkőzés elején nagy előnyt adtunk a Kisvárdának, ami meghatározta a mérkőzés egészét. Ezután ráment negyven percünk, hogy visszakapaszkodjunk, ez azonban felőrölte erőinket. A végén sokat hibáztunk, amit ellenfelünk ki is használt és magabiztossá tette a győzelmét.

Bakó Botond:- Nekünk ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, amelyen mindenképpen győznünk kellett. Az első félidőben úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, a második félidőben azonban érthetetlenül visszavettünk a tempóból, támadásaink statikussá váltak. Az utolsó nyolc, tíz percben stabilabbá vált a védekezésünk és támadásban is mindig akadt egy ember, aki hozzá tudott tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában