gyaloglás

2020.02.12. 07:43

Negyvenen már remekelt Máté

Válogatott gyaloglónk edzője irányításával készült és még fog is a portugál tavaszban.

Az elmúlt időszakban nem sokat edzett itthon Helebrandt Máté, a Nyíregyházai Sportcentrum válogatott gyaloglója. Ez persze nem baj, sőt.

Kiváló feltételek között gyűjthette az erőt az idei szezonra. Előbb még decemberben két gyaloglótársával három hétig Japánban készülhetett Pokrovenszki József irányításával.

Azt követően két hétig itthon tréningezett, majd újabb külhoni felkészülés következett. A négyhetes portugáliai táborozásról vasárnap tért haza Nyíregyházára.

A megszokott szálloda

– Eredetileg három hétre utaztunk volna, végül még ráhúztunk egy hetet – kezdte élménybeszámolóját. – Ismerős helyen voltunk, Albufeira közelében, ugyanabban a szállodában, ahol korábban már kétszer. Szuper volt az időjárás, 15-20 fok körüli melegben gyakorolhattunk.

Sütött a nap, és nem kis meglepetésre nem fúj a szél, pedig az óceán közel volt, és az eső is csak egyszer esett a négy hét során. Minden adott volt a felkészüléshez, mivel közeleg az első verseny, voltak hosszabb és rövidebb résztávos edzések is.

– Volt konditerem, medence, azaz csak a tréninggel kellet foglalkoznom – folytatta Máté.

– A gyaloglóválogatott keretének többi tagja is ott volt, tizenhárom versenyző és négy edző.

Egy tatabányaival együtt

– Én Józsi bá irányításával készültem egy tatabányai versenyzővel, ő is mindennap azt edzette, amit én. A ­hosszú tréningeken pedig a többi sráccal együtt gyalogoltunk.

– Az utolsó előtti héten volt egy negyven kilométeres teszt, ezen már versenytempóban mentem, és igen biztató volt az időeredményem.

– Mindennap edzettünk, hétköznap kettőt, délelőtt és délután. A hétvégeken volt könnyítés, de akkor sem maradhatott el az edzés.

Motorcsónakázás az óceánon

– A második szombaton kirándultunk, a szintén ott edzőtáborozó válogatott szörfösök vittek el bennünket motorcsónakázni. Egyébként sok mindent nem lehetett csinálni, maximum a tengerparton sétálni. Esténként a szállodában beszélgettünk vagy kártyáztunk.

Egyébként a szállodában volt a fehérorosz válogatott is, ők szintén ott készültek – így Máté.

Mátéék ismét itthon gyakorolnak, de nem sokáig, mert két hét múlva visszarepülnek Portugáliába, egy háromhetes edzőtáborozásra.

Onnan visszaérkezve pedig már jön az első nagy megmérettetés, a Gyügyi 50 kilométeres országos bajnokság, amelyen a tokiói kvalifikációs szintet lehet teljesíteni. Remélhetőleg sikerül is.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában