Ökölvívás

2020.03.20. 09:18

Se edzőterem, se egyetem

A bajnok Kovács Richárd otthon egyedül tréningezik és tanul.

Otthon tanulnia is kell Ricsinek, miként azt csütörtökön délután is tette

Fotó: Lazók Szabina

Látványosan elkezdődött, majd idő előtt véget is ért Londonban az ökölvívók európai olimpiai kvalifikációs versenye. A magyar indulók közül Gálos Roland (57 kg) a nyolc közé jutott, és így olimpiai kvótát szerzett. Fodor Milánnak (63 kg) és Pribojszki Katának (60 kg) még volt esélye erre. Korábban a többiek, köztük Bacskai Balázs (75 kg) is kiestek.

A jövő hét még kérdéses

Kovács Richárdot, az NYVSC-­Big Boxing magyar baj­nokát kiejtették a lehetőségből, amit nem könnyű feldolgozni. Ráadásul a járvány miatt a közös edzések is szünetelnek, és a Nyíregyházi ­Egyetemen sincs klasszikus oktatás.

– Lajossal úgy beszéltük meg, hogy ezen a héten itthon edzek egyedül – kezdte érdeklődésünkre Nagy Lajos tanítványa. – Ez erőnléti gyakorlatokat jelent, meg futást, amolyan alapozó időszakot. Arról, hogy a jövő héttől miként folytatjuk, majd beszélünk, jelenleg igen nagy a bizonytalanság.

Ricsi utolsó előtti éves egyetemista, történelem–testnevelés szakos. A megszokott napi ritmusa alaposan fel van rúgva, hiszen nem mehet sem az edzőterembe, sem az egyetemre.

– Sajnos ez van, tanulnom is itthon kell, egyedül. Most így alakult, itthoni edzés és tanulás a program. Igyekszem úgy csinálni mindkettőt, hogy a folytatás a lehető legjobb legyen – így Ricsi.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában