NB III.

2020.03.12. 09:48

Sényő-Carnifex: Van még trükk a tarsolyukban

A Sényő házi gólkirálya a Tállya ellen a csapat szokásos szögletvariációjából talált be.

Kapacina Valér tizenegy gólos a szezonban

Fotó: Pusztai Sándor

Bal oldali szöglet, a rövidre érkező Kapacina Valér megkapja a labdát, és a kapu jobb oldalába lő. A Sényő 26 éves játékosa az előző szezonban egyszer, ebben az idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában összesen hatszor talált be a csapat védjegyévé vált szögletkombinációból – legutóbb múlt hétvégén, a Tállya ellen. Kérdés, van-e még olyan csapat, amelyiket meg lehet ezzel viccelni.

– Reméljük, hogy lesz még olyan csapat, amelyik nem tudja levédekezni – felelte nevetve Kapacina Valér.

Valóban sok gólt rúgtunk már ebből a variációból, és általában rám jött ki a befejezés.

– Egyébként a tavaszi szezonra készültünk újabb variációkkal, most épp maradtunk a megszokottnál, és be is jött. Igyekszünk változatosságot belevinni, hogy ne tudjanak annyira felkészülni az ellenfelek.

Valér a Keleti csoport góllövőlistájának a második helyén áll tizenegy találattal. Remélhetőleg tovább tart a jó formája, már csak azért is, mert a támadók közül a testvére, Kevin sérülés miatt kiesett, Kristófi Sándor pedig távozott a csapattól.

Jó közösség, jó mentalitás

– A támadószekciónkban voltak változások, ami nagyobb terhet rak a csapatra, a középpályának jobban oda kell érnie a támadásokhoz – folytatta Valér.

– Viszont van például egy Lizák Bencénk, akinek extra sebessége van még magasabb szinten is, de a csapat eredményessége nem is feltétlenül csak a támadókon múlik, most az első meccsen is minden csapatrész klap­polt.

– Az ősz végét ideszámítva sorozatban öt meccset nyertünk, és jó pozícióban vagyunk, amitől felszabadultabbak vagyunk, de a csapat nevében is mondhatom, sosem elégszünk meg magunkkal.

Ha már ilyen magasra tettük a lécet, szeretnénk még feljebb tolni.

– Minden meccsen győztesen akarjuk elhagyni a pályát, amiért mindenki sokat is tesz. Nagyon jó a közösség, ami segít, hogy még sikeresebbek legyünk.

MK

Borítókép: Kapacina Valér tizenegy gólos a szezonban | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában