Nyíregyházi Kosársuli

2020.04.02. 11:11

A gyerekeket sajnálja igazán a nyíregyházi kosaras

Az NYKS-nél is igyekeznek feladatokat adni a fiatal kosarasoknak.

Farkasinszki Orsolya (12) az NYKS legjobbja volt a szezonban

Fotó: KM-ARCHÍV

Mint beszámoltunk róla, a hazai sportági szakszövetségek között az MKOSZ az elsők között zárta le a bajnokságait, így a kosárlabdában minden pontvadászat bajnokhirdetés nélkül fejeződött be. Ennek megfelelően a női amatőr NB I. Zöld csoportjában sincs már játék.

Hiányérzetünk amiatt lehet, mert maradtak el olyan meccsek, amiket jó eséllyel megnyerhettünk volna

– mondta Farkasinszki Orsolya, a Nyíregyházi Kosársuli rutinos játékosa.

– Ha már így alakult, akkor pozitív, hogy az utolsó mérkőzésünket megnyertük a DVTK ellen. Minden sportágban presztízs a környező városok elleni meccs, most az említett, Miskolc elleni ütközet nagyon jól sikerült, de nyilván mindenki sajnálja, hogy így lett vége a bajnokságnak.

Kreatív, játékos feladatok

Az NYKS felnőttcsapatában egy-két játékost leszámítva mindenki utánpótláskorú volt (15-16 évesek is játszottak), de a csapat így is stabilan a középmezőnyben szerepelt végig.

Egyértelműen látszott a fiatalokon hogy fejlődnek szezon közben

– mondta elismerően. – Annak, hogy fiatal a csapatunk, az is az oka, hogy sokan elmennek a városból más egyetemre, míg ide nem nagyon jönnek továbbtanulni. Ugyanakkor a mi fiataljainknak ez nagy lehetőség, a saját korosztályukban is jobb eredményt tudnak elérni, ha felnőttek ellen is pályára lépnek.

Orsolya nemcsak játékosként, hanem edzőként, sőt szülőként is átérzi, hogy a gyerekeknek milyen nehéz megküzdeni a bezártsággal.

– A kisfiam kétéves múlt, óriási a mozgásigénye, legszívesebben mindig kimenne a szabadba.

A gyerekeknek nem könnyű, a klubnál próbálunk nekik minél több feladatot adni.

– A nagyok otthon, eszköz nélkül végezhető edzésprogramot kaptak, a kicsiknek pedig inkább kreatív, játékos jellegű feladatokat adunk, például kvíz, vagy összegyűrt zoknival ruháskosárba dobás. Velük és a szülőkkel is próbálunk kommunikálni, a lényeg, hogy a gyerekek ne távolodjanak el a kosárlabdától – zárta szavait Farkasinszki Orsolya.

MK

Borítókép: Farkasinszki Orsolya (12, jobbra) az NYKS legjobbja volt a szezonban | Fotó: KM-ARCHÍV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában