járványhelyzet

2020.04.09. 20:00

Edzőként és tanárként is mozgásra ösztönöz a Szpari korábbi labdarúgója

Lelassult, de nem állt meg az élet a Szpari női csapatánál

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

– Március 14-én játszottuk az utolsó bajnokinkat, akkor a veretlen Újpesttől raboltunk pontot – kezdte Szilágyi Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus női felnőttcsapatának vezetőedzője.

– A járványhelyzet kialakulása óta azonban nálunk is szünetelnek az edzések.

A lányok egyéni edzésterveket kapnak, folyamatosan küldjük nekik az elvégzendő feladatokat, online tartjuk velük a kapcsolatot.

– Senkinek nem jó ez a helyzet, de tudomásul vette minden játékos, szinten kell tudni tartaniuk magukat.

– Büszke vagyok rájuk, mert el is végzik a kiadott feladatokat, edzések után azonnal küldik a képeket, videókat.

Nehéz időszak

A női csapat ötödik a bajnokságban, gólzáporos győzelemmel kezdték meg a tavaszi szezont a Gyömrő ellen, utána jött az Újpest elleni bravúr. A soron következő ellenfél azonban a koronavírus lett.

– A szakmai stáb kérte a csapatot, közös erővel, felelőségteljesen vészeljük át ezt az időszakot, hiszen a folytatás bizonytalan, a vírus alakítja most az életünket. Az egészség a legfontosabb, éppen ezért vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra – mondta el a szakember.

A hosszú futballmúlttal bíró tréner fiatalon a Nyírsulinál nevelkedett és több NB II.-es és NB III.-as csapat mellett a Szpari felnőttcsapatában is szép időszakot töltött el. A női felnőttcsapat kispadján tavaly bemutatkozó tréner főállásban tanárként dolgozik.

Nekünk testnevelőknek jutott az a nemes feladat, hogy a tanulókkal megszerettessük a mozgást

– beszélt a szakmai kihívásokról a fiatal pedagógus.

– A koronavírus okozta helyzet nem könnyíti meg a dolgunkat, a napi közvetlen kapcsolatot a KRÉTA rendszer (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) váltotta fel. Ezen keresztül, online küldöm a tananyagot a diákoknak minden tanítási napon, sokszor videóval kiegészítve. Illetve egyes tanulókhoz papír alapon, az óvintézkedéseket betartva juttatjuk el a feladatokat.

– Kértem a diákokat, hogy a kiadott gyakorlatok mellett töltsenek minél több időt mozgással, hiszen ez az egészségük megőrzése szempontjából is fontos.

UL

Borítókép: Szilágyi Krisztián (sor végén feketében) egy darabig nem ül a kispadra a járványhelyzet miatt | Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában