Úszás

2020.04.29. 07:25

Közös szenvedélyük az úszás

Negyvenkét országos bajnoki cím mellett több egyéni országos csúcsot is tartanak.

Az országos csúcsot úszó 4x100-as vegyes váltó (Bódi Szabolcs, dr. Szilágyi Barnabás, Cserés Miklós, Cseh Imre)

Forrás: fokak.hu

Alig több mint két éve alakult a Nyíregyházi Fókák Sportegyesület, de rövid működésük alatt már számos sikerben volt részük. Rendszeresen részt vesznek az országos és nemzetközi korosztályos versenyeken.

Az alapító tagok, Bódi Szabolcs, Cseh Imre, Cserés Miklós, Hajdu Gyula, Szilágyi Barnabás Juharos Gábor vezetésével készülnek a megméretésekre.

Elnökük, Cseh Imre, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára gyermekkora óta rendszeresen sportol. Általános iskolában úszott, középiskolai és egyetemi évei alatt pedig kosárlabdázott. Tanulmányai befejezését követően sem távolodott el a sporttól, 2014-től a Nyírsenior 97 SE igazolt versenyzője.

– Az egyesület gondolata itt fogalmazódott meg bennünk, együtt edzetünk, és egy idő után páran fókáknak kezdtük egymást szólítani, innen jött az ötlet, hogy ezt szervezett formában kéne folytatnunk – mondta Cseh Imre. – Az első időben még a Nyírsenioron belül alakult egy Fókák nevezetű baráti társaság, aztán elindítottuk a folyamatot. Az egyesületet hat házaspár alapította, amelyben mi, férfiak mind úsztunk, nejeink viszont nem, de az alapításhoz tíz fő kellett. Ez egy nagyon vegyes összetételű baráti társaság, van köztünk tanár, fogtechnikus, pszichológus, vállalkozó, de a közös szenvedély összekovácsol minket.

Országos csúccsal nyitottak

– Edzéseinket a Júlia Fürdőben tartjuk, hetente háromszor két órán keresztül rójuk a hosszakat, vendégként vagyunk ott, egy idő után kialakult, hogy a szélső pályát használjuk, ezt a többi vendég tiszteletben tartja. Az idő jobbra fordultával kijárunk Sóstóra az ötvenes medencébe, és tóban is szoktunk úszni. Nagy köszönettel tartozunk a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek, mert számunkra kedvezményes éves bérletet biztosítanak, tetemes költséget tudunk így megspórolni – fogalmazott az elnök.

Első közös versenyükön (még nyírsenioros színekben) 2018 januárjában alaposan kitettek magukért.

– Szentesen az évindító nemzetközi szenior-úszóversenyen 4x100 méteres vegyes váltóban a Cserés Miklós, Bódi Szabolcs, dr. Szilágyi Barna, Cseh Imre összetételű vegyes váltónk országos csúcsot úszott, több mint fél percet javítva az addig legjobb eredményen – büszkélkedett Cseh Imre.

Egyesületüket végül a Nyíregyházi Törvényszék 2018. október 10-én vette nyilvántartásba, következő év január elsején pedig a Magyar Szenior Úszók Szövetsége regisztrálta.

– Büszkék vagyunk az eddigi eredményeinkre, ugyan ezt a 4x100-as csúcsunkat megdöntötték, de a 4x200-as gyors­váltó országos csúcsát mi tartjuk még. Annak ellenére, hogy ez egy egyéni sport, mi ezt tartjuk a legtöbbre, mert egy csapat vagyunk. Emellett negyvenkét országos bajnoki címet is begyűjtöttünk, valamint több egyéni országos csúcsot is elértünk – összegzett Cseh Imre.

Az úszás mellett szabadidejük egy részét is együtt töltik a tagok, Mikulásuk évről évre megajándékozza az egyesület tagjainak gyermekeit, rendszeresen együtt sütögetnek, főzögetnek és egymás születésnapjáról sem feledkeznek meg.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában