asztalitenisz

2020.04.17. 10:08

Szezon közben módosítottak Nyírbátorban

Bátorban sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt borult az eredeti terv.

Bánhidi Emil a nyírbátori gárda egyik legeredményesebb tagja

Fotó: KM-archív / Pusztai Sándor

A Nyírbátori ASE NB II.-es gárdája február 16-án, a 13. fordulóban állt utoljára asztalhoz, akkor hazai pályán szoros csatában (8:10) kapott ki MEAFC első számú csapatától.

A harmadvonalbeli bajnokság Észak-Keleti csoportjában a következő fordulót május harmadik hétvégéjén rendezték volna. Az ismert okok miatt azonban nem valószínű, hogy erre sor kerül, bár a Magyar Asztalitenisz Szövetség még nem hozott döntést a bajnokságokkal kapcsolatban.

A bennmaradásért küzdenek

A bátoriak jelenleg a kilencedik helyet foglalják el a tabellán, ez jócskán elmarad az előző idénybeli teljesítményüktől, amikor is bajnoki címet ünnepeltek Bánhidi Emilék. Az okokról Csekő Sándort, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetőjét kérdeztük.

– Valóban jól sikerült az előző szezonunk, megnyertük a bajnokságot.

Az aktuális pontvadászatra a középmezőnybe kerülést jelöltük meg célul, sajnos azonban végül a bennmaradásért kell küzdenünk.

– Rengeteg sérülés kísérte a szezonunkat, valamint csapatot indítottunk a női Extraligában, ezért Tölgyes Dorottyának a korosztályos hazai és nemzetközi versenyek mellett a csapatbajnokságban is két fronton kellett helytállnia.

– Keresztesi Kitty sérülésből lábadozott, de ismét bekapcsolódott az edzésmunkába, rá a tavasz fordulókban már számíthattunk volna. Ezenkívül különböző munkahelyi elfoglaltságok miatt sokszor nem a legerősebb kerettel tudtuk kiállni egy-egy mérkőzésre.

Ezen okok miatt egy idő után módosítottuk az eredeti elképzelésünket, a biztos bennmaradást tűztük ki célul

– fogalmazott a szakosztályvezető.

– Várjuk a következő szezon versenykiírását, amely vélhetően kedvezni fog nekünk, hiszen a tervek szerint kötelező lesz az U21-es játékosok szerepeltetése, erről az elnökség a napokban fog dönteni.

BB

 

Nyírbátori mutatók

Csapat

13 3 2 8 94:140 20

Egyéni

Tölgyes Dorottya 27 16 11 59.25 %

Bánhidi Emil 43 23 20 53.48 %

Vígh Tamás 39 18 21 46.15 %

Szeles Balázs 38 15 23 39.47 %

Szőllősi Tamás 28 5 23 17.85 %

Emily Bolton 4 4 0 100.00 %

Szeles Kristóf 5 0 5 0 %

Rogove Millie 4 0 4 0 %

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában