kézilabda

2020.04.24. 10:06

Tavasszal összeálltak egy huszáros hajrára a kisvárdai kézisek

Reménykedtek, hogy fordulás után ki tudnak adni magukból mindent.

BB

A piros mezes Kisvárda szoros meccsen gyűrte le a Hajdúnánást

Fotó: KM-archív, Dodó Ferenc

A Kisvárda NB II.-es gárdája ősszel hullámzó teljesítményt nyújtott, így a nyolcadik helyről várhatta a tavaszi folytatást. Türk Ferenc gárdája pontjainak zömét hazai környezetben szerezte meg, az ősz egyetlen idegenbeli győzelmét az utolsó fordulóban, Hajdúböszörményben aratta.

– Kicsit átalakult csapattal kezdtük meg a felkészülést tavaly nyáron.

Tartottunk a bajnokság első meccseitől, mert a nehéz mérkőzés egy fiatal együttesnél mindig kétélű fegyver.

– Több poszton is bevetettünk ifjúsági korú játékosokat, akik bizonyították, hogy ilyen összetételben is van jövője a csapatnak.

– Rosszabbra számítottunk, mégis kicsit csalódottak voltunk a szezon felénél mert éreztük, maradt még bennünk – értékelt Türk Ferenc, a Kisvárda edzője.

Hazai pályán nem hibáztak

Tavasszal folytatódott az őszi tendencia, hazai pályán szoros csatában egy góllal győzték le az örök mumus Hajdúnánást, és szintén minimális különbségű diadalt arattak a jó erőkből álló Kazincbarcika ellen. Idegenben viszont a bajnokság második felében mindkét mérkőzésüket elveszítették, Füzesabonyban és Debrecenben is vesztesen hagyták el a pályát.

– Egy jó téli felkészüléssel és új felállással abban reménykedtünk, hogy tavasszal ki tudunk adni magunkból mindent.

Bátran mondhatom, rendesen összeállt a keret egy huszáros hajrára, de sajnos azt már sosem tudjuk meg, milyen eredménnyel zártuk volna a bajnokságot.

– Nagyon bízom benne, hogy együtt tudjuk tartani ezt a keretet, és meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek – fogalmazott Türk Ferenc.

A Kisvárda március 7-én a Kazincbarcika ellen lépett utoljára pályára, ezt követően rekesztették be a bajnokságokat.

BB

Kisvárdai mutatók

Végeredmény

15 7 – 8 411–432 14

Hazai pályán

8 6 – 2 235-227 12

Idegenben

7 1 – 6 176-205 2

Házi góllövőlista. 79 gólos: Csendes Ádám, Petkó Tamás. 66 gólos: Tuska Szabolcs. 37 gólos: Kerezsi Ádám. 36 gólos: Bottka Ádám. 27 gólos: Mladen Radojevics. 23 gólos: Fábián Vince. 18 gólos: Ruzsinszki Benjámin. 13 gólos: Papp Péter. 12 gólos: Gyebnár Zsolt. 10 gólos: Nagy Gergő. 4 gólos: Dévényi Tamás. 3 gólos: Kapdos János. 2 gólos: Kovács László. 1 gólos: Csikós Patrik, Orosz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában