Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért

2020.05.20. 13:39

A veszélyhelyzetben is kiemelten fontos a jó fizikum megőrzése

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben is mindent megtesz a Magyar Honvédség az ország biztonságának, az állampolgárok egészségének megóvása érdekében.

Fotó:

A katonák kiváló szakmai felkészültsége mellett kiemelten fontos a jó fizikai állapot megőrzése is, a rendszeres sport segítségével növelhető a szervezet ellenállóképessége, a testmozgás pedig a stresszt is csökkenti. Szerdán ennek jegyében rendezték meg a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért rendezvényt az ország azon településein, ahol katonai alakulat található – ennek megfelelően a Nyíregyházán élők is találkozhattak a városban futó katonákkal. Az esemény részleteiről Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka lapunknak elmondta: a futás célja, hogy az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása a mellett a katonák azt is megmutassák, milyen fontos számukra a fizikai állóképességük javítása, megtartása.

 

Kifejezték a tiszteletüket

‒ Az eseményen az ezred a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének megyei szervezetével közösen nyolc résztvevővel teljesítette a távot. A katonák váltófutás keretében, az egészségügyi szabályok maximális betartása mellett rótták a kilométereket – árulta el az ezred parancsnoka, akitől azt is megtudtuk, hogy minden katona több mint négy kilométeres távot teljesített, a futókat menet közben a honvédség autója kísérte. Az útvonal érintette a kórházat, a rendőrséget és a polgármesteri hivatalt, ezzel a futók kifejezték tiszteletüket az egészségügyben, illetve a fegyveres szervezeteknél dolgozók előtt, akikre ebben a nehéz helyzetben is számíthatott az ország.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában