Nyíregyháza

2020.05.13. 09:20

Tehetségekre lelni a Szparinak

Ifjabb Sándor István játékosmegfigyelőként segíti majd a nyíregyházi szakmai stáb munkáját.

Egy korábbi emlék, Sándor István (a labdával) 2014 augusztusában a Vidi elleni hazai meccsen (0–2) Nemanja Nikoliccsal (17)

Fotó: KM-archív

Több mint öt esztendeje történt, pontosan 2014. október 22-én, a Városi Stadionban. Az élvonalbeli bajnokin a Pécs volt a vendég. A második félidő elején a hazai 29-es elkezdett melegíteni, majd 1–0-s állásnál Bajzát Péter lejött, ő pedig pályára lépett.

Nem sokkal több mint fél órát kapott, utolsó labdaérintése a ráadásban volt, amikor bal oldalról egy kis szögletet követően a kapu elé ívelt, átadásából Pákolicz Dávid befejelte a negyedik nyíregyházi gólt, a Szpari 4–0-ra nyert. Így aztán ifjabb Sándor István – merthogy ő volt a 29-es – utolsó nyíregyházi labdaérintése gólpassz volt.

Korrekt volt az elválás

Sztyopa, ahogyan társai becézték, a következő felkészülést már a második vonalbeli soroksári együttesben kezdte.

Akkor aligha gondolta volna, hogy miként édesapja korábban háromszor, egyszer ő is visszatér a Szparihoz. Márpedig így történt, hiszen a hétfői hír szerint ő lesz a klub játékosmegfigyelője.

– Jól éreztem magam akkor a Szpariban, és tudomásul vettem, hogy mennem kell – kezdte a visszaemlékezést ifjabb Sándor István.

Természetesen szomorú voltam amiatt, hogy nem tudok tovább játszani a Szpariban.

– Az elválás viszont igen korrekt volt, Révész Bálint magyar szinten igen tisztességes volt. A szakmai stáb nem számított rám, ő pedig elmondta, hogy tudomásul vette a döntésüket. Mindent egybevéve emiatt is csak kellemes emlékeim maradtak a Szparinál eltöltött időszakról.

Sándor István már harmincnégy esztendős, bízvást lehúzhatna még néhány évet alacsonyabb osztályban, és ott bizonyára vezéregyéniség lehetne. Végül nem így lesz.

– Valóban, korábban úgy gondoltam, hogy két-három évet még játszom a harmadik vonalban – kezdte válaszát a felvetésre.

– Ekkor jött a lehetőség a Szparinál, mivel a járvány bizonytalanná tette az egészet, ezért úgy döntöttem, hogy előrébb hozom a búcsút, és játékosként befejezem. Egy ilyen stábban elkezdeni a játék utáni munkát igen kedvező, ezért úgy döntöttem, hogy belevágok. Tudom, hogy a Szparinak van egy második számú csapata, ám az szóba sem kerülhetett játékként, hiszen a munkám a hétvégéken fog kicsúcsosodni.

Sokat tanulhat a stábtól

– Úgy gondolom, ettől a stábtól sokat tanulhatok, ami hasznomra válik. A feladatom az lesz, hogy felkutassam azokat a labdarúgókat, akik a felnőttcsapatnál egy-egy adott posztra szóba jöhetnek.

Nekik nemcsak a tudásukat, hanem az emberi oldalukat is fel kell térképeznem, szerencsére sok embert ismerek a futball világából, ez segít abban, hogy teljes képet kapjunk egy-egy játékosról.

– Olyan fiatal, ambiciózus labdarúgókat szeretnénk Nyíregyházára hozni, akik nagyon örülnek annak, hogy egy ilyen klubhoz tartozhatnak, van bennük bizonyítási vágy, szeretnék magukra itt felhívni a figyelmet.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában