mennyei

2020.05.06. 09:57

Záróra a megyei focibajnokságokban

A szezont hivatalos végeredmény nélkül zárják le.

A zöld mezes Kótaj is beadta licenckérelmét a megye egyes indulásra

Fotó: KM-ARCHÍV, Sipeki Péter

Az MLSZ elnöksége hétfőn döntést hozott a jelen bajnokságokra vonatkozóan, melyben kitér a megyei pontvadászatokra is. Ennek értelmében a megyei I., II., és III. osztályú felfüggesztett bajnokságok nem folytatódnak, a hátralévő mérkőzéseket nem játsszák le a csapatok.

A szezont hivatalos végeredmény nélkül zárják le, nem hirdetnek bajnokokat, és az úgynevezett zárótáblázat alapján nem lesznek kiesők, illetve nem lesznek feljutók sem.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság első helyén a Nagyhalász zárt, mivel azonban Ludánszki István csapata nem adott be licenckérelmet az NB III.-as indulásra, a következő idényben biztos nem indulhat magasabb osztályban.

Beadta viszont kérelmét a Nyírgyulaj és a Kisvárda II. Utóbbi osztályt válthat, ennek viszont az a feltétele, hogy a szabolcsi város élvonalbeli gárdájának bent kell maradnia az NB I.-ben. A Nyírgyulaj helyzete kissé bonyolultabb, mert annak ellenére, hogy kérelmüket pozitívan bírálták el, a gárda a záráskor a második, vagyis nem feljutást érő helyet foglalta el.

A megyei labdarúgó-szövetség húsz-húsz 2020/21-es megyei első osztályú amatőr licencet bírált el pozitívan, tájékoztatta lapunkat korábban Kvaka Árpád megyei igazgató. A Kisvárda II. esetleges NB III.-as indulásával azonban egy hely megüresedhet a megye egyben.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a másodosztályból a Jánkmajtis, a Gyulaháza, a Kótaj, a Rakamaz és a Csenger, valamint a megye hármas Szpari II. jelezte szándékát az első osztályú indulásra. Az említett csapatok közül a Gyulaháza várhatja a döntést a legkedvezőbb helyzetből, mivel a többi megye kettes aspiránssal ellentétben Bardi Gábor csapata csoportja élén végzett.

Bíztak a folytatásban

– Felemás érzésekkel fogadtuk a szövetség döntését, úgy is mondhatnám, hogy az egyik szemünk sír, a másik meg nevet – mondta Bardi Gábor, a Gyulaháza trénere.

– Természetesen az lett volna az ideális, ha a pályán dőlnek el a mérkőzések.

Bíztunk benne, hogy lesz folytatás, játékosaim is játszani szerettek volna, ugyanakkor azt gondolom, hogy jó döntés született.

– Bízunk azonban abban, a következő idény már időben, a rendes menetrend szerint elkezdődik majd.

– Azt tudom, hogy mi vagyunk a legkedvezőbb helyzetben, egy esetleges felkérés esetén azonban alaposan mérlegelni kell majd a megye egyes indulásunkat – zárta Bardi Gábor.

BB

Borítókép: A zöld mezes Kótaj is beadta licenckérelmét a megye egyes indulásra | FOTÓ: KM-archív, Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában