mennyei

2020.06.06. 09:13

Jövő héten döntenek a bajnoki rajtról

A megyei másodosztály három csoportjában marad a szokásos létszám.

Fotó: KM-archív

A Magyar Labdarúgó-szövetség május eleji döntésével befejezettnek nyilvánította a megyei labdarúgó-bajnokságokat. A játékosok és az edzők pihenőre vonultak, a munka azonban nem állt meg, a megyei szövetség már lázasan dolgozik a következő idény előkészítésén.

Megyei selejtezővel kezdődhet

– A megyei első osztályban tizenhat csapat indulhat majd el augusztusban, nyitott kérdés azonban még a Kisvárda II. helyzete. Ha a Kisvárda Master Good élvonalbeli csapata nem esik ki az élvonalból, akkor a Kisvárda II. az NB III. Keleti csoportjában fog indulni. Ebben az esetben a feltöltés szabályai szerint kérünk fel egy csapatot a megyei első osztályú indulásra – tájékoztatta lapunkat Kvaka Árpád megyei igazgató.

A megyei II. osztályban változatlan létszámú csapat kezdheti meg a küzdelmeket.

– Mivel az MLSZ azokban a pontvadászatokban, ahol van feljutás és kiesés, nem enged létszámváltoztatást a 2019–20-as szezonhoz képest, a betervezett megyei másodosztályú csapatszámcsökkentést nem tudjuk bevezetni, tehát a következő idényben is csoportonként tizenhat csapatra

írjuk ki a megyei másodosztályt – magyarázta a megyei igazgató.

– A megyei bajnokságokba felnőtt- és utánpótlásszinten egyaránt a nevezési határidő július 3-a lesz. Fontos, hogy minden megyei felnőtt­egyesületünk abba az osztályba nevezhet, ahol a 2019–2020-as szezonban szerepelt.

Kivéve a szezon közben kizárt csapatok – Ajak SE, Berencs FC –, ők a legalsóbb osztályba nevezhetnek.

A bajnoki osztályok feltöltésére, a Labdarúgás versenyszabályzatban foglaltaknak megfelelően, a nevezés lezárultát követően kerül majd sor.

– Az amatőr átigazolási időszak nem változik, aznyí a honlapunkon a Nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzatban megtalálható.

– A 2020–21-es megyei futballszezon a tervek szerint az augusztus 8–9-i hétvégén a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójával kezdődne. A bajnokságok csak ezután rajtolnának, a pontos kezdési időpontokat a jövő hét elején esedékes versenybizottsági ülésen határozzuk meg – zárta Kvaka Árpád.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában