Mennyei megyei

2020.06.26. 12:00

Nemcsak csapatot, posztot is váltott Imre

Kispályán már csatárposzton is bizonyított a kapus.

Vakarcs Imre (labdával) a mezőnyben is jól bánik a labdával

Forrás: Olvasónktól

Egyre-másra érkeznek az átigazolási hírek a megyei bajnokságokban szereplő csapatok háza tájáról. Abban nincs semmi meglepő, ha egy-egy játékos csapatot vált az átigazolási időszakban, arra azonban felkapja a fejét az ember, ha valaki a csapatváltás mellett posztot is cserél, ráadásul ha egy kapusra csatárként számítanak leendő alakulatában. Ez történt Vakarcs Imrével, aki négy Vaján eltöltött idényt követően a következő szezonban a Kocsord egyik gólfelelőse lesz.

Egy éve figyelték

A 23 éves cerberus sportos családban nőtt fel, hiszen nővére, Krisztina élvonalbeli kézilabdázó volt, és aktív pályafutását követően sem szakadt el sportágától, jelenleg az NB II.-es Vitka SE edzője, így természetes volt, hogy öccse is rendszeresen sportolt.

– Először én a kézilabdával próbálkoztam, de az az igazság, hogy annak ellenére, hogy elég ügyesen bántam a labdával, nem nagyon tetszett, ezért váltottam sportágat – elevenítette fel a kezdeteket Vakarcs Imre. – Ha már eddig sokat volt a kezem ügyében a labda, gondoltam, ez itt is a hasznomra válna, így lett belőlem kapus.

– Tudtam, hogy Jónás Zsigmond régóta figyeli szereplésemet a mátészalkai kispályás bajnokságban, ennek ellenére meglepett, mikor előállt az ötletével. Vaján is játszottam párszor mezőnyben, sőt még gólt is szereztem. Tisztában vagyok vele, hogy a nagypálya teljesen más, mint a kispálya, de bízom benne, hogy az eddigi tapasztalataimat kamatoztatni tudom. Annyi előnyöm van, hogy kapusfejjel is tudok gondolkozni, így tudni fogom, hogy bizonyos szituációkban a kapusok merre mozognak.

– Új csapatommal szeretnénk a mezőny első harmadába végezni. Remélem, minél előbb be tudok illeszkedni és hasznos tagja tudok lenni új alakulatomnak – mondta a Kocsord újdonsült csatára.

– Előző csapatomnak, a Vajának további sok sikert kívánok, köszönöm az eddigi támogatásukat. Külön köszönettel tartozom legfőbb szurkolómnak és barátomnak, Nótár Bélának – mondta végül.

A Kocsord a mögöttünk hagyott csonka szezonban az 5. helyen végzett a megyei másodosztályú bajnokság Kelet-Magyarország csoportjában. Jónás Zsigmond edző azt mondta, a következő idényben is az első hat hely valamelyikének megszerzése a céljuk, ennek érdekében már jó pár edzőmeccset lekötöttek, és néhány helyen megerősítették keretüket. Egyik szerzeményük a vajaiak kapusa, Vakarcs Imre, akit a szakvezető más poszton képzel el csapatában.

Tartotta a szavát

– Imrét már egy ideje figyelem, a mátészalkai városi kispályás labdarúgó-bajnokság csapatában mezőnyjátékosként játszik. Nagyon ügyes, és szinte minden poszton bevethető, túlzás nélkül állíthatom, hogy ő viszi a hátán a csapatát – avatott be a nem mindennapi igazolás kulisszatitkaiba a kocsordiak trénere. – Eligazolt a cserekapusunk is, így vele ezt a problémánkat is orvosolni tudjuk, de rá elsősorban a mezőnyben számítok majd. Egy éve beszéltünk róla, hogy nálunk folytatja, és annak ellenére, hogy több csapat is megkereste, tartotta a szavát, és minket választott.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában