Strandkézilabda

2020.07.16. 09:12

Első versenyét rendezi a megyei szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Albizottságának felkérésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség is bekapcsolódik a strandkézilabda sportág vérkeringésébe az első alkalommal rendezendő HUN-BEACH Strandkézilabda Kupa szervezésével.

A megyei szövetség első alkalommal rendez augusztusban strandkézilabda-versenyt

Forrás: MW-archív

Fotó: Pesthy Márton

Augusztus 15-16-i hétvégén utánpótlás – U15, U16, serdülő és ifjúsági -, illetve a Nyíregyházi Sportcentrum társszervezésében felnőtt korosztályban lehet helyi és megyén kívüli egyesületeknek mindkét nemben nevezni.

Az Aquarius Élmény-és Parkfürdő területén rendezendő torna célja minél szélesebb körben megismertetni a kézilabda strandkézilabda szakágát, bemutatni a játék alapjait az utánpótláskorú gyermekeknek, illetve az egyesületek látványos és izgalmas felnőtt mérkőzéseken keresztül más csapatokkal megmérettethetik magukat a felkészülési időszakban.

Az országos szövetségi iránymutatásukban is hangsúlyozzák a szabadtéri edzések vezénylésének lehetőségét, főleg az utánpótlás korosztályokban. Az idei nyár nagyszerű lehetőséget biztosíthat arra, hogy fiatal sportolóink továbbra is élvezhessék a kézilabdázás örömeit egy, a vírus terjedését minimalizáló, biztonságosabb közegben.

Biztosak vagyunk abban, hogy nagyon sok sportolónak elképesztően hiányzott a mozgás, a kézilabda foglalkozás az elmúlt 3 hónapban, melynek hiányát pótolni tudjuk egy kis nyári testmozgással, aminek tökéletes helyszíne a strand és a homok.

Reményeink szerint majd sokan egy új lehetőséget fedeznek fel ebben a szakágban, mellyel hasznosan kitöltheti a nyári időszakot és bepótolhatja a gyerekekben maradt mozgásigényt. Ebben a formában újra versenyezhetnek egymással a játékosok, nem kell az első mérkőzésekre szeptemberig várniuk. Lehetőségük van a kézilabdázás elemeit más környezetben gyakorolni, mely hozzájárul fejlődésükhöz. Emellett elősegíti fizikai fejlődésüket is, hiszen a speciális körülmények között végzett edzések mind fejlesztő hatásúak fiatal korban is, és mindezt ráadásul játékos körülmények között tehetik meg.

A strandkézilabda alapjában véve emberelőnyös támadásra és emberhátrányos védekezésre épül, ezáltal sokat fejlődhet a sportolók döntésképessége is. Nem utolsó sorban kiváló lehetőség az esések oktatására, gyakorlására a gyermekek veszélyérzete nélkül.

A HUN-BEACH Kupán minden résztvevő csapat oklevelet kap, 1-3. helyezett csapatok érem-és serleg díjazásban részesül, korosztályonként a legjobb kapusok és a gólkirályok/gólkirálnyők pedig külön díjazásban részesülnek.

Nevezési díj nincs, megyei szövetségünk célja a hagyományteremtés, illetve további sportszakmai kapcsolatok építése, bővítése, fejlesztése.

További információk a Szövetség Facebook oldalán (Szabolcs Megyei Kézilabda Szövetség), https://www.facebook.com/szabolcskezilabda illetve [email protected]. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában