Fogathajtás

2020.07.08. 08:08

Ezüst, parádés maratonhajtással

Ifjabb Fekete György remek produkcióval rukkolt ki Mezőhegyesen.

Fotó: Vida-Szűcs István

Beindult a versenyszezon a fogathajtóknál. A nyitányt júniusban a fedeles kupa szilvásváradi döntője jelentette, az elmúlt hét végén pedig a szabadtéren is bemutatkoztak fogathajtóink. A mezőhegyesi nemzetközi találkozón két kategóriában indultak a megyénkbeliek.

Hibátlan díjhajtás

A kettes fogatok mezőnye volt a legnépesebb a harminckét nevező között két világbajnok indulóval. Ifjabb Fekete György (Nyírbátori LE) a díjhajtásban a tizenegyedik helyen zárt, majd a szombati kánikulában szenzációs versenyzéssel megnyerte a maratonhajtást.

A zárószámot jelentő díjhajtásban hibátlan produkcióval az ötödik lett, összesítésben pedig a dobogó második fokára állhatott, a versenyt az a Dani Marcell Balázs (Besenyőtelki LHE) nyerte, aki a zárószámban a hatodik lett, viszont a díjhajtásban negyedik helyen zárt.

Margitai Máté (Újfehértói Lovasbarátok SE) számára a legfontosabb cél a rutinszerzés volt, díjhajtásban a tizenhetedik, maratonon a huszadik, akadályhajtásban a huszonegyedik helyen zárt. Ez összesítésben a tizenhetedik helyt jelentette a fiatal versenyzőnek.

A négyes fogatoknál tizennégyen indultak, köztük három világbajnok. Lázár Zoltán szombati balesete miatt feladta a versenyt, amit végül a cseh Radek Nesvacil nyert Dobrovitz József és Papp János előtt.

Először a szabadtéren

A megyénket képviselő Szakács Róbert (Nyírbátori LE) szabadtéren először indult ebben a kategóriában. Remekül debütált, hiszen díjhajtásban a nyolcadik, maratonon a negyedik, akadályhajtásban pedig az ötödik helyen végzett, ami összetettben az értékes negyedik helyet jelentette.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában