NB III

2020.07.24. 08:01

Főpróbára készülnek

A Sényő és a Kisvárda II. is az utolsó felkészülési mérkőzését játssza a hétvégén.

Szőr Levente (labdával) és Viktor Riznicsenko (hátul) is az első csapattal edz

Forrás: DVSC.HU

Nincs már sok ideje az NB III.-ban a megyénket képviselő két alakulatnak, a Sényő-Carnifex FC-nek és a Kisvárda Master Good II.-nek, ugyanis jövő hétvégén megkezdődik a bajnokság. A két gárda ennek megfelelően keményen dolgozott az elmúlt napokban.

– Hasznos felkészülési mérkőzéseket játszottunk eddig, a sérültek lassan épülgetnek, reméljük, hogy a bajnoki hétre mindenki, aki kisebb-nagyobb sérülést szedett össze az edzőmeccseken, már százszázalékos edzésmunkát tud végezni – értékelte az eddigi munkát Imrő László, a Sényő edzője. – Készülünk a jövő heti bajnoki rajtra, illetve előretekintünk az augusztusra és a szeptemberre, mert ebben a két hónapban összesen tizenhárom tétmeccset fogunk játszani, ami nem kevés a harmadosztályú csapatoknak. Összességében úgy érzem, hogy nem nézünk ki rosszul, erőben megvagyunk, a védekezést kell még picit csiszolni. Az előrejátékkal nincsen gond, de nyilván majd az augusztusi tétmérkőzések mutatják meg, hová sorolhatjuk be magunkat.

A taktikát csiszolják

Az újonc Kisvárda II.-nél is már csak a finomhangolás van hátra.

– Tavasszal, amint lehetségessé vált, elkezdtük a munkát, és egy hét pihenő után nekivágtunk a felkészülésnek – mondta el érdeklődésünkre Szabó Balázs, a Kisvárda trénere.

– Az első csapat miatt speciális a helyzetünk, még most sincs végleges keretünk, de nyilván van egy mag. Az azt alkotó játékosok jelenleg az élvonalbeli csapattal készülnek. Nagy edzésszámmal dolgozunk, a munka megvan a lábakban, és elégedett vagyok az eddigi felkészüléssel. Most fáradtabbak a játékosok, az utolsó héten a frissítésen és a taktika finomításán lesz a hangsúly.

A Szpari ellen zárnak

A Sényő és a Kisvárda II. is a Nyíregyháza Spartacus ellen tartja a főpróbáját, előbbi szombaton 18 órakor fogadja a Szparit, utóbbi vasárnap 10.30-kor csap össze az NB II.-es együttessel Örökösföldön.

A Sényő jövő vasárnap a Tiszafüred vendégeként kezdi a bajnokságot, a Kisvárda II. a Füzesgyarmatot fogadja az első fordulóban. A megyénkbeli két csapat november elsején találkozik egymással először.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában