Úszás

2020.07.01. 07:51

Gyulán remekeltek a Nyíregyházi Fókák

Három nap alatt nyolc bajnoki cím mellett ezüst- és bronzérmeket nyertek.

A járványhelyzetet követően a június közepi szentesi versennyel indultak újra a szenior-úszóversenyek, az elmúlt hétvégén pedig már a második megmérettetést tartották a 25 év feletti úszóknak.

Péntektől vasárnapig Gyula adott otthont a hagyományos nyílt pályás országos bajnokságnak, a dr. Regele Károly-emlékversenynek.

Váltóban is dobogóra álltak

Az ötvenedik alkalommal megrendezett viadalon ezúttal is kiváló hangulat és hamisítatlan nyári idő várta a résztvevőket, köztük a Nyíregyházi Fókák 4 versenyzőjét is.

Cserés Miklós három számban – 200 és 400 gyors, 200 mell – ugrott medencébe, és korcsoportjában mindet megnyerte, három országos bajnoki címet szerezve ezzel.

Cseh Imre három bajnoki arannyal gazdagította az éremkollekciót, nem talált legyőzőre 200 mellen, pillangón és vegyesen, emellett három második és egy harmadik helyezést is elért.

Hudáky Zoltán kétszer állhatott a dobogó tetejére, 100 és 200 mellen bizonyult a legjobbnak, továbbá egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint öt egyéni csúccsal térhetett haza.

A három versenyző dr. Szilá­gyi Barnabással kiegészülve két váltószámban is rajtkőre állt, mind 4x50 gyorson, mind 4x50 méter vegyesen második hellyel bővítve a jó eredmények sorát.

Tótkomlóson folytatják

Az elnyert összesen nyolc országos bajnoki cím és a mellette szerzett érmek és egyéni legjobb időeredmények remek visszaigazolást jelentenek a csapat számára, hiszen a koronavírus miatti hosszú – mintegy két és fél hónapos – kényszerpihenő után néhány hét alatt formába tudták hozni magukat, és folytatni tudták korábbi sikereiket.

A szenior úszók következő megmérettetésére két hét múlva egy újabb dél-magyarországi helyszínen, Tótkomlóson kerül sor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában