bringa

2020.08.28. 17:10

A dán bringás mind a négyet behúzta

Véget ért V4 kerékpáros junior világkupa, a legjobb magyar Mészáros Bence.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 107,3 kilométeres szakasszal zárult a Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup kerékpárverseny. Az etap végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amit immáron a negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelve a dán Tobias Lund Andresen nyert meg. Az ifjúsági korosztály egyik legnagyobb ígérete ezzel összetettben is toronymagasan győzött – kezdődött a tudósítás a verseny hivatalos honlapja.

Az utolsó etap éles rajtját követően a német válogatott kontrollálta a mezőnyt egészen az első gyorsasági részhajráig, ahol a sprinterük, a zöld trikós Luca Dressler bizonyult a leggyorsabbnak az osztrák Stefan Marble és az olasz Manuel Oioli előtt. Miután kissé megnyugodtak a kedélyek, az osztrák Bernhard Lube lépett el, aki azonban bő húsz másodpercnél nagyobb előnyt nem tudott felépíteni, így rövidesen utol is érték. Az ő próbálkozását honfitársa, Stefan Marble és a svájci Dominik Weiss kettőse követte, ám ők sem jutottak sokkal messzebb. A nyíregyházi körpályára beérve az első áthaladás egyben a nap második részhajrája is volt, ahol a sárga trikós dán Tobias Lund Andresen bizonyult a leggyorsabbnak, Dressler és a szlovén Ziga Piskule kettősét maga mögé utasítva.

Két körrel a verseny vége előtt Árvai Kristóf indult el, a sprintre készülő olasz válogatott ellenben nem engedte el.

A mezőnyhajrát a dán és az olasz csapat vezette fel, végül ezúttal is Tobias Lund Andresen volt a leggyorsabb, aki ezzel megszerezte negyedik szakaszgyőzelmét két olasz, Lorenzo Ursella és Armando Lettiero előtt. A legjobb magyar kerekes a nyolcadik helyen célba érő Sánta Ármin lett.

- Nem gondoltam volna, hogy négy szakaszt is sikerül nyernem, egy vagy két etapgyőzelemben bíztam, de ez minden álmom felülmúlta. A csapatom ezen a napon is remek munkát végzett, ma már az egész mezőny ellenünk dolgozott, folyamatosan támadtak minket, nem volt könnyű dolgunk. Örülünk, hogy ismét tökéletesen sikerült a sprintet felvezetnünk, így feltettünk az i-re a pontot – mondta az összetett verseny győztese Tobias Lund Andresen.

- Az első szakaszhoz hasonlóan, a technikás körpálya miatt ezúttal is kaotikus volt a szakasz vége. Az utolsó két kanyarból nagyon jól sikerült kijönnöm, bár a sprintet csak a tizenötödik hely környékéről tudtam megkezdeni, ami annyihoz volt elég, hogy az első tíz között érjek célba” – nyilatkozta a harmadik szakasz során, a legjobb helyen végző magyar kerékpáros Sánta Ármin.

- Két kilométerrel a vége előtt volt egy kisebb bukás, ami miatt majdhogynem meg kellett állnom, így csak a mezőny végén sikerült célba érnem, de ennek ellenére megőriztem összetettben, a legjobb magyarnak járó megkülönböztető trikót. A szakasz során többször is próbálkoztunk, igyekeztünk kontrollálni a történéseket, szerettük volna felvezetni a hajrát. Örülök, hogy részt vehettem ezen a világkupán, bízunk benne, hogy jövőre előrébb léphetünk” – vélekedett a verseny legjobb magyar kerékpárosa Mészáros Bence.

Összetettben a dán Tobias Lund Andresen győzött a német Luca Dressler és a szintén dán Gustav Wang előtt. A pontversenyben Dressler zárt az élen, a legjobb magyarnak járó megkülönböztető trikót Mészáros Bence szerezte meg, a legjobb cseh Stepan Siroky, a legjobb lengyel Julian Kot, míg a legjobb szlovák Timotej Piliarkin lett. A csapatversenyben a dánok végeztek az első helyen.


Összetett végeredmény

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 6:03:37

2. Luca Dressler (Németország) + 31 mp

3. Gustav Wang (Dánia) + 32 mp

4. Moritz Kretschy (Németország) + 40 mp

5. Klaus Bitzinger (Németország) + 42 mp

6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 43 mp

7. Matic Macek (Szlovénia) + 44 mp

8. Luca Jenni (Svájc) + 46 mp

9. Sefan Marble (Ausztria) + 46 mp

10. Alessandro Romele (Olaszország) + 51 mp

13. Mészáros Bence (Magyarország) + 51 mp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában