Kerékpározás

2020.08.22. 10:00

Két magyar csapat indulhat

A nyíregyházi lesz a kerékpáros  junior-világkupa egyetlen versenye.

A sajtótájékoztatón dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke egy szép kiadvánnyal ajándékozta meg a születésnapját ünneplő Solymosi Jánost

Fotó: Mán László

Lapunk pénteki számában már beszámoltunk arról, hogy a jövő héten a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) égisze alatt rendezik meg a nyíregyházi Visegrad 4 Juniors világkupát.

A vírushelyzet miatt ez az egyetlen verseny jelenti a világkupát, és csak európai nemzetek csapatai indulnak a háromnapos viadalon.

Negatív tesztek kellenek

Tizennégy külföldi csapat lesz, mert az UCI engedélyezte, hogy a magyarok két hatossal rajtolhassanak, a nemzeti együttes mellett a DKSI Regional elnevezésű csapat indul.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy sem a versenyzők, sem a nézők ne legyenek veszélyben. A zöld országból érkezőknek egy, a sárgából érkezőknek két negatív tesztet kell bemutatniuk. A rajt előtt és a célba érkezés után maszkot kell viselniük a versenyzőknek.

– A tavalyi két V4-es verseny két felnőttszakasza kilencvenöt százalékban lefedi a mostani verseny útvonalát – kezdte tájékoztatását Solymosi János verseny­igazgató és hozzátette: ez nem véletlen, mert a logisztikát, a rendőri és polgári biztosítást tekintve főpróbát jelentett.

Igen fontos a biztonság

– Mindhárom mezőnyszakasz kialakításánál nagyon fontos volt a biztonság, ezért a tá­vok végénél három-négy kört biztosítunk a versenyzőknek arra, hogy gond nélkül tudjanak hajrázni. Ez azért is fontos, mert a közönséget így tudjuk legjobban kiszolgálni, hiszen ezek a hajrákörök mindig izgalmasak és látványosak. Csütörtökön délelőtt lesz az egyéni indítási időfutam, amikor percenként startolnak a versenyek.

– Az U19-eseknél még kötött áttétel van, minden szakasz előtt ellenőrzéssel, a felnőtteknél rövidebb távokkal, mert ügyelni kell a fiatalok terhelésére. Viszont ez csalóka, mert a hegyi bajnokságon az U19-esek együtt indultak az elit és U23-as mezőnnyel, és az abszolút első és második helyen tizenkilenc évesek végeztek – így Solymosi János.

A háromnapos versenyen útlezárásokra kell számítani, így például a nyíregyházi belvárosban is, amiért a környéken élők és az arra közlekedők megértését kérik a szervezők.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában