kosárlabda

2020.08.31. 08:19

Most már tényleg lehet építkezni

Az alapok megvannak a csütörtökön hazai pályán bemutatkozó Cápáknál.

Emmanuel Ubilla zsákolások helyett gólpasszokkal tűnhet ki

Fotó: Pusztai Sándor

Több mint egy hónapja kezdte el a felkészülést a következő idényre a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoportjában szereplő Hübner Nyíregyháza BS. A Cápák elérkeztek az előszezon azon időszakához, amikor már mérkőzéseket is játszanak. Bazsó Brúnóék a DEAC U23 ellen kezdték a meccsek sorát, múlt szombaton pedig a DEAC első osztályú együttesével is megmérkőztek volna, ám a találkozó elmaradt.

– Sérülések és betegségek nehezítették a hetet, főleg nálunk, ezért abban egyeztünk meg, hogy most ne játsszunk, inkább később találkozzunk – beszélt a mérkőzés törlésének okáról Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Az amerikai játékosunkat egyébként sem akartam játszatni, mert nem sokat edzett még, nehogy megsérüljön. Délelőtt edzettünk egy jót, ami ebben a helyzetben lehet, hogy többet is ért.

Jó irányba tartanak

A szakember pozitívan értékeli a csapat eddigi munkáját.

– Július utolsó hetében, napi egy edzéssel a szokásos kosártáborral kezdtük a felkészülést, az még rávezető jellegű volt, különböző teszteket, méréseket végeztünk – összegzett a tréner.

– Augusztus első hetében álltunk rá a napi két edzésre. Én úgy látom, hogy jó állapotban jöttek vissza a fiúk, de az első hetekben így is az volt a fő feladat, hogy visszaálljunk az edzésritmusra, mert lehet mozogni és gyakorolni egyedül, de azzal nem lehet helyettesíteni a csapatedzéseket. Nagyon oda kell figyelni, hogy fokozatos legyen a terhelés, mert ilyen hosszú kihagyás után nagyobb esély van a sérülésre. A felkészülés közepén tartunk, most kezdjük azokat az edzéseket, amikre tényleg lehet építeni. Összességében jó irányba tartunk.

Magas szinten kosárlabdázik

Múlt héten tett egy nagy bejelentést is a csapat: Bryton Hobbs helyett az előző években az NB I. A csoportban is a legjobbak közé tartozó Emmanuel Ubilla lesz a gárda külföldi játékosa.

– Jöttek új játékosok, de nagyon hamar felvették a ritmust, és a fiúk is elfogadták őket. A csapat nagy része maradt, ők már tudják, hogy Borisszal milyen kosárlabdát szeretnénk látni. Ubilla a múlt héten csatlakozott be a munkába. Ő egy más típusú játékos, mint Hobbs, nem fog zsákolgatni, de nagyon jól lát a pályán. Már megmutatta, hogy miért volt kiemelkedő játékos az A csoportban, harmincnégy évesen is magas szinten kosárlabdázik – zárta szavait Siska János.

Csütörtöktől emléktorna

A tervek szerint Ubilla a csütörtökön és pénteken rendezendő Sitku Ernő Emléktornán mutatkozik be új csapatában. A jó színvonalúnak ígérkező viadalt két élvonalbeli gárda, a DEAC és a Paks ütközete nyitja csütörtök 15 órakor, majd a nyíregyháziak 18.45-től a Budapest Honvéd ellen mérkőznek. A két mérkőzés között az 1999-es Eb-csapat és az Ernő Dream Team játszik gálameccset. A Cápák pénteken a DEAC–Paks párharcból kapnak ellenfelet, a bronzmérkőzés 15 órakor, a döntő 17.30-kor kezdődik.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában