Kerékpározás

2020.08.26. 07:29

Nyíregyházi bringás a junior-világkupán

Végül tizenhárom nemzet tizennégy csapata indul a háromnapos versenyen.

A vírusveszély az utolsó pillanatban még közbeszólt, így végül tizenhárom ország 14 csapata indul a V4 junior kerékpáros világkupán. A háromnapos verseny résztvevői ma délben rajtolnak el Vásárosnaményban a Hunor Hotel elől, majd Ilk, Gemzse, Szabolcsbáka, Anarcs, Kisvárda, Kemecse, Nyíregyháza-Sóstóhegy érintésével, 95 kilométer letekerése után érkeznek délután kettő előtt Nyíregyházára. Itt három kört tesznek meg.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) külön engedélyével a nemzeti válogatott mellett a DKSI Regional is ott lehet a rajtvonalnál.

Bendegúz a Vasvári tanulója

A nemzeti válogatottban nyíregyházi indulóért is szoríthatunk. Nagy Bendegúz, aki a Vasvári-gimnázium tanulója, a ViniBike versenyzője volt, két esztendeje igazolt át a Debreceni KSI együtteséhez, ahol nagyon erős az utánpótlás-nevelés.

Miként arról már korábban beszámoltunk, a verseny miatt útlezárásokra lehet számítani az érintett településeken, amiért a szervezők az ott élők megértését kérik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában