szparika

2020.08.10. 07:34

Soroksári sikerével a bajnoki tabella élére ugrott a Spartacus

Hamed gólja döntött vasárnap, Sepsiről érkezett az új kapus.

Forrás: nso.hu

Győztes csapaton ne változtass!

Ennek megfelelően hirdette ki a kezdőt vasárnap délután Soroksáron Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. A kaposvári, majd a hazai győzelem után a pontszerzés reményében utazott le a nyíregyházi együttes a „kisfradihoz”. A találkozó előtt egy kiadós zápor áztatta a gyepet, de mire elkezdődött a mérkőzés, kisütött a nap is, és ezzel együtt a mintegy negyvenfős nyíregyházi „kemény mag” is megérkezett a Haraszti útra.

Nemcsak ők, hanem a többi szurkoló is megérezte, hogy jó összecsapásra van kilátás. Nem is csalódtak. Jól kezdett a hazai csapat, de csak helyzetecskékig jutottak, addig a piros-kékek belealudtak az első játékrészbe. A 33. percben Megyeri perdített az ötösről fölé, és tulajdonképpen ez volt a félidő legnagyobb helyzete.

A második játékrészben a Nyíregyháza nagy lendülettel folytatta a játékot, fölényben játszott, aminek meg is lett az eredménye a 66. percben. Ehhez Gengeliczki eladott labdája is kellett, Hamed pedig remekül használta ki a lehetőséget, és szép góllal tette fel a koronát a támadásra. Az utolsó tíz percben sorra jöttek a soroksári helyzetek, de Erdélyi kapufáján kívül képtelenek voltak eltalálni a kaput. A Szpari ezzel a győzelmével továbbra is százszázalékos.

És még valami. A hírek szerint a Szpari már hetekkel ezelőtt megállapodott a Sepsiszentgyörggyel és kapusával, Fejér Bélával arról, hogy a hálóőr kölcsönbe Nyíregyházára érkezik. A román első liga befejeztével a 25 éves kapus Magyarországra utazhatott, és hétfőtől már ­Nyíregyházán tréningezik.

NSO, KM


Mesterszemmel

Lipcsei Péter: – Sokat tettünk a győzelemért, de a hibák ismét megbosszulták magukat. A múltkor is és most is egyből lekontráztak minket. Ott vannak a ziccereink, olyanok, amikor egy méterről sem tudunk gólt szerezni.

Gálhidi György: – Jobban játszott az első félidőben a Soroksár, fáradtan, fásultan futballoztunk. Cserejátékosunk, Hamed Yasin nagyon jól szállt be, mindjárt gólt szerzett, amellyel megszereztük a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet is. A kontráink még veszélyesek voltak, de a Soroksárnak is hatalmas helyzetei voltak az utolsó tíz percben. Ha azokat belövik a hazaiak, most nem vagyunk ilyen boldogok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában