Fatum-Nyíregyháza

2020.08.12. 15:35

Túl a legnehezebb időszakon

A nyíregyházi röplabdázók jövő héten környezetet váltanak, hogy új erőt nyerjenek.

A Fatum-Nyíregyházánál hamarosan a csapatszerkezet kialakításán lesz a hangsúly

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A női röplabda Extraliga nyitómeccsét a Fatum-Nyíregyháza a Kaposvárral játssza. Noha a találkozót október 1-jén rendezik, a nyírségiek nem akarták a már egyébként is elég hosszú „nyári szünetet” tovább nyújtani, július 20-án megkezdték a felkészülést.

A csapat programjában az első két héten atlétikai edzések szerepeltek – amik keretein belül a gyorsaságfejlesztésen és a röplabda-specifikus mozgások fejlesztésén volt a hangsúly –, mellette pedig a labda is jelen van az első pillanattól kezdve. Németh Szabolcs vezetőedzőnek jók az első benyomásai a csapatról.

A taktika kerül a középpontba

– A felkészülésnek igen nehéz időszaka van mögöttünk, hiszen a fizikai fejlesztésen volt eddig a hangsúly, mellette a labdás edzéseken a technikai finomítással is foglalkoztunk – beszélt az eddigi munkáról Németh Szabolcs.

Ez nem egyszerű, de a lányok példásan állnak hozzá a munkához és lelkiismeretesen teszik a dolgukat.

– Úgy gondolom, ennek meglesz a gyümölcse, de nem akarom elkiabálni, napról napra haladunk. A technikai képzés jövő héten átvált a taktika gyakorlására. Hétfőn Tiszaújvárosba utazunk ötnapos edzőtáborba, amit azért tartok szükségesnek, mert már ötödik hete együtt leszünk, jól jön a csapatnak, hogy új impulzusok érik. A következő hét remélhetőleg erőt ad a továbbiakra, onnantól ugyanis már a csapatszerkezetet építjük, amire lesz hét-nyolc hetünk a bajnoki rajtig.

Neira is munkába állt

A Fatum Puerto Ricó-i légiósa, Neira Ortiz a többi külföldi játékoshoz képest néhány nappal később érkezett, majd két hetet karanténban kellett töltenie, július utolsó napján kapcsolódott be a munkába.

– Neirán a karantén miatt látszódik egy pici lemaradás a többiekhez képest, de fokozatosan hozzuk fel a többiek szintjére – beszélt a helyzetről a tréner.

Neki ebben az időszakban intenzívebben kell dolgoznia, ezt ő is nagyon jól tudja.

– A karantén akár kihathatott volna a hangulatára, de rendkívül pozitív személyiség, elszántan vetette bele magát a munkába.

A nyíregyháziak az edzőtábort az első felkészülési mérkőzésükkel zárják, majd az azt követő hetekre is vannak már leszervezett találkozóik – amint hivatalosak lesznek a felkészülési meccsek, beszámolunk róluk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában