jet ski

2020.09.01. 09:57

A magyar és a nemzetközi szövetség is elégedett

A hazai versenyzők tíz érmet szereztek a jet ski Európa- és junior-világbajnokságon.

Színvonalas versenyeket hozott a leveleki viadal

Fotó: Mán László

Múlt héten csütörtöktől vasárnapig Nyíregyháza és Levelek rendezte meg a jet ski Magyar Nagydíjat, amely Európa-bajnoki és junior-világbajnoki futam is volt egyben. A magyar csapat remekül szerepelt, tíz éremmel zárta a viadalt.

Nem volt könnyebb a szervezés

– Rendkívül sikeres volt a Magyar Nagydíj, a magyar válogatott keret az Európa-bajnokság éremtáblázatának első helyén végzett három arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel, a junior-világbajnokság éremtáblázatán pedig a harmadik helyet szerezte meg Norvégia és Észtország után két ezüsttel – értékelte a mögöttünk hagyott napokat Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke. – Összejött tehát a verseny előtt áhított tíz érem, ezért elégedettek vagyunk.

A versenyzők feladatát megnehezítette, hogy augusztusban már korábban megy le és más szögben süt a nap, a késő délutáni futamokra így jelentősen romlottak a látási viszonyok, ami sok hibához, így büntetéshez vezetett. A szeptember elsejétől bevezetett, határátkeléssel kapcsolatos szigorítás miatt viszont úgy néz ki, jó döntés volt a késő nyári időpont kijelölése.

Utólag tekintve rendkívül bölcs döntés volt, hogy augusztus utolsó hétvégéjére tettük a versenyt

– reagált a felvetésre a sportvezető. – Nem volt egyszerű a szervezés, mert a múlt évi versenynaptár és a szerződések alapján június huszadika magasságában lett volna az Európa-bajnokság második futama, de a koronavírus miatt törölték, illetve halasztották a versenyeket. Június végén sikerült leszerződni a nemzetközi szövetséggel az új időpontra. Huszonkét nemzet száztíz versenyzője érkezett, ami a vírus mellett rendkívüli adat. Nagyon sok munkánk volt, pedig azt gondoltuk, hogy a tavalyi tapasztalatokkal felvértezve, ugyanazon a helyszínen egyszerűbb lesz a rendezés.

A munka a sikeres hétvége után sem áll meg, a magyar szövetség már azon dolgozik, hogy versenyzői miképpen jussanak el a hétvégi Lengyel Nagydíjra, továbbá a távolabbi jövőn is gondolkodhatnak már az illetékesek.

Vb-futamra is van lehetőség

– A sportágban egyetlen nemzetközi verseny volt, még februárban Kuvaitban rendezték a világbajnokság első futamát, azóta ez volt az első viadal, és nem tudjuk, hogy a továbbiakban mi lesz. Lenne még Olaszországban, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban is verseny, de ezek szerintem már elég kétségesek.

Ilyen szempontból lehet, hogy a szezon egyik legjobb versenyét rendeztük.

– A nemzetközi szövetség is elégedett a munkánkkal. Szombaton dr. Szabó Tünde államtitkár asszony is ellátogatott hozzánk, a köszöntője után egy szűk körű tárgyaláson a promóter cég felajánlotta egy jövő évi Európa-bajnokság rendezésének lehetőségét, sőt még akár egy világbajnoki futamra is van lehetőség. Ez a lehető legnagyobb elismerés nekünk – zárta szavait Czeller Béla.

MK


Magyar érmesek

Európa-bajnokság

Ski GP3: 1. Szabó Barnabás

Runabout GP4: 1. Major Marcell, 3. Fröhlich Kata

Runabout női GP4: 2. Fröhlich Kata

Ski veterán GP1: 1. Markus Erlach

Runabout veterán GP1: 2. Kéri Attila

Ski junior 3.3: 2. Jászai Csongor

Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos

Junior-világbajnokság

Ski junior 3.3: 2. Jászai Csongor

Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában