futsal

2020.09.15. 08:17

Az egész mezőnyt meglepték

A Nyírgyulaj a szombathelyi élcsapat ellen szerezte meg az első pontját.

A fehér mezes nyírgyulajiak megszerezték az első pontjukat

Fotó: Pusztai Sándor / KM-archív

Noha továbbra is nyeretlen a Nyírgyulaj KSE, a múlt pénteki eredmény felér egy győzelemmel. Mint ismert, Lovas Norbert csapata az NB I. első fordulójában 9–4-es vereséget szenvedett az alaposan megerősített DEAC ellen, majd Veszprémben is kikapott 2–1-re, ezek után érkezett hozzá a Haladás.

Remek kapusteljesítmények

A szombathelyi alakulat az elmúlt években a bajnokság legerősebb csapatai közé lépett elő, a magyar válogatott játékosok sorát és minőségi légiósokat felvonultató együttes az előző két idényben a bajnok Berettyóújfalu mögött végzett a második helyen. A Haladásnak csupán három meccse volt a 2019–2020-as alapszakaszban, amit nem nyert meg: kétszer kikapott a Berettyóújfalutól, egyszer döntetlent játszott a Rubeolával. Utóbbihoz hasonló bravúrt ért el a Nyírgyulaj azzal, hogy 2–2-re végzett a Szombathely ellen.

– A mérkőzés előtt már láttam biztató jeleket, a Veszprém ellen sem érdemeltünk vereséget, az utolsó másodpercekben ziccert hibáztunk üres kapura – emlékezett vissza Lovas Norbert. – Ott is megvolt tehát a sansz az egy pont megszerzésére, de ott még nem sikerült. Így érkeztünk el a Szombathely elleni meccs­re, amelyen meglepett engem is, hogy ennyire pariban voltunk.

Ha egy kicsit jobban koncentrálunk, akkor nyerhettünk is volna, hozzátéve azt, hogy igazságos eredmény született.

– Jól játszottunk, azt csináltuk, amit kell, ennek köszönhető a szezonbeli első pontunk. Remek kapusteljesítményekkel rukkoltunk elő a Veszprém és a Haladás ellen is, ami nagymértékben befolyásolta a mérkőzést. Végre olyan szinten védett a két kapusunk (Dobó László és Opre Rajmund – a szerk.), ami elvárható, és ami kell az élvonalban ahhoz, hogy pariban legyünk a mérkőzéseken.

Jöhet az első győzelem

A Haladás elleni iksz erőt adhat arra, hogy meginduljon felfelé a nyírgyulaji gárda.

– Az egész NB I.-et megleptük ezzel az eredménnyel, láttam a fiúkon, hogy végre felszabadultan tudtak örülni. Remélem, hogy kilábalunk abból a hullámvölgyből, amiben voltunk, és az első győzelmünket is megszerezzük lassan, ebben a szellemben készülünk az Aramis ellen – zárta szavait Lovas Norbert.

Az említett, Aramis elleni találkozót jövő hétfőn rendezik Nyírbátorban.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában