labdarúgás

2020.09.29. 14:00

Hevesen vert Dzsudzsák anyuka szíve

A nyírlugosi iskola tanítója a helyszínen szorított a fiáért, meghatotta a közönség szeretete.

Forrás: nso.hu

„Nagyon boldog voltam, hogy így sikerült Balázska visszatérése. Jelen helyzetben ez volt a legfontosabb: újra futballozhasson és legyen sikerélménye. Eddig egy válogatott meccsen jártam a Nagyerdei Stadionban, most ez egészen különleges volt” – idézte fel érdeklődésünkre a hétfői, éjszakába nyúló másodosztályú találkozót Dzsudzsákné Kósa Ildikó, a 108-szoros válogatott középpályás édesanyja, aki tanítványai körében töltötte az időt kedden, a nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában. Ő is szorított a Loki sikeréért, és végül az élvonalba áhítozó Debreceni VSC 3-1-re győzte le a Pécsi MSC-t. A meccs előtt hat nappal jelentették be, hogy Dzsudzsák Balázs 15 év után visszatér év után abba a klubba, amelyben az élvonalban debütált.

– Én minden mérkőzésen izgulok, amin Balázska a pályára lép. A mostanit viszont nagyon élveztem, mert ez nem egy szokványos pillanat volt. Tudtam, hogy a második félidőben cserélik be, és ahogy teltek a percek, egyre hevesebben vert a szívem. Amikor lehetőséget kapott, még lendületesebb lett a Loki játéka. Szép gólpasszt adott, de már előtte is egy komoly ziccert teremtett a szemfülességével. A „harmadik félidő” örök emlék – a szurkolók éltették, ő pedig az egyik vezérdrukkernek odaadta a mezét.

Dzsudzsák Balázs hosszú utat járt be Debrecenből Debrecenig: PSV Eindhoven (Hollandia), Anzsi Mahacskala, Dinamo Moszkva (Oroszország), Bursaspor (Törökország), al-Vahda, al-Ittihad, al-Ain (Egyesült Arab Emírségek).

Sűrűbben találkozhatnak

– Soha nem szóltam bele a döntéseibe, most is kizárólag ő határozott úgy, hogy hazatér. Egy anyának természetesen ez jó hír, hiszen sűrűbben találkozhatunk, mintha külföldön lenne. De amíg légióskodott, addig is napi rendszerességgel tartottuk a kapcsolatot. Most kimaradt a válogatott keretből, azonban nem zuhan össze emiatt, felkeresi a játékostársakat az összetartáson. Bízik benne, hogy Debrecenben – ahol kiválóan érzi magát – elérik a céljukat, és belátható időn belül 109-szeres válogatott lesz majd.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában