Extreme Trail

2020.09.30. 09:10

Ismét akadályverseny Sóstón

A felnőttek két távon indulhatnak, de a szervezők speciális futammal is készülnek.

Fotó: Buczó Balázs

Október 3-án második alkalommal ad otthont a nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdő az Nyíregyházi Extreme Trail Akadályversenynek, amit az Extreme Trail Hungary Sportegyesület szervez.

– Tavaly keresett meg bennünket az egyesület a verseny ötletével, amelyet mi nagy örömmel fogadtunk, mert ezzel kicsit ki tudjuk tolni a szezonunkat.

Külön pálya a gyerekeknek

– A pálya érinti majd az összes itt lévő fürdőnket – mondta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési és marketingvezetője az eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón.

A felnőttek 7 és 15 kilométeres távon indulhatnak, és 25-30 akadály nehezíti majd a kialakított pályát, a gyerekeknek külön pályát építenek a strand területén, de a szervezők „speciális” futamot is indítanak.

– A mentálisan sérült, valamint mozgásukban akadályozott gyermekekre is gondoltunk, számukra könnyített pályát alakítunk ki, amit egy-egy segítővel teljesíthetnek. Júliusban a stadion-akadályversenyünkön már szerveztünk hasonló futamot, és nagy sikert aratott, óriási élmény volt minden résztvevőnek – fogalmazott Benkő Róbert szervező.

Külön értékelik a túlsúlyos versenyzőket is: aki 110 kilogramnál többet nyom, külön kategóriát képez. Az országos bajnokság része a viadal, így akár a világbajnokságra is kvalifikálhatják magukat a legjobbak.

– Az OCR-kártyával és orvosi igazolással rendelkező versenyzők külön elbírálás alá esnek. Ők indulnak majd először, és rájuk más büntetőfeladatok várnak, mint a nyílt versenyen indulókra – mondta Vitkai Elemér, az Extreme Trail Hungary Sportegyesület elnöke.

A szervezők a járványveszély miatt külön figyelmet fordítanak az egészségügyi előírásokra. Az akadályokhoz fertőtlenítőpontokat helyeznek el, kérik a résztvevőket az 1,5 méteres távolság tartására, valamint felhívják a figyelmet az arcmaszk használatára.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában