Megyék Csatája

2020.09.21. 07:48

Két népszerű játék, a League of Legends és a FIFA 21

Egymillió forint összdíjazással jön a Megyék Csatája országos e-sport-verseny.

Megyei selejtezőkkel indul a játék

Forrás: Illusztráció

Két játékban, a League of Legendsben és a FIFA 21-ben mérhetitek össze tudásotokat a Mediaworks szervezésében elrajtoló Megyék Csatája országos e-sport-versenyben, Magyarország eddigi legnagyobb megyei e-sport-versenyében. Az online küzdelmek végén 1 millió forint kerül kiosztásra a legjobbak között.

Mi is ez a Megyék Csatája országos e-sport-verseny? Magyarországon 2020-ban nagyjából 3,8 millió felnőtt játszik videójátékokkal, akik közül mintegy 540 000-en vallották magukat e-sportolónak az eNET, az ­Esport1 és az Esportmilla közös kutatásában.

Öt az öt elleni küzdelem

A Megyék Csatája országos e-sport-verseny ezért az egész országra, avagy a 19 megyére és Budapestre kiterjedő versenyzési lehetőséget kínál mindazok számára, akik szeretnének megmérkőzni League of Legendsben és FIFA 21-ben. A két népszerű e-sport-játékban először megyei selejtezőket, majd megyei döntőket rendeznek, hogy utána a legjobbak régiós szinten mérjék össze erejüket.

Miért pont a League of Legends? A világ legnépszerűbb MOBA (többjátékos online csataaréna) videójátéka jelenleg, ami Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend. Öt az öt elleni csapatok küzdenek meg ugyanazon a pályán választott hőseikkel, már több, mint egy évtized óta. A Riot Games sikercíme a taktikázást, a kommunikációt és az egyéni villanásokat helyezi előtérbe, így tökéletes felületet biztosít arra, hogy baráti társaságok vagy együtt edző profik vessék bele magukat a küzdelmekbe.

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja. Nincs ez másképp az online térben sem, ahol milliók állítanak össze 11 fős csapatokat, hogy a virtuális pályákon cselezzék ki ellenfelüket. A FIFA 21 lehetőséget biztosít arra, hogy azok is kivegyék a részüket az országos bajnokságból, akik egyedül szeretnék megcsillogtatni tudásukat.

A League of Legends-összecsapásokhoz asztali számítógépre, azaz PC-re van szükség, a FIFA 21-összecsapásokat Xbox One-on és PlayStation 4-en bonyolítják le.

Ami a nyereményeket illeti, a League of Legendsben 700 000 forintot osztanak szét a legjobb csapatok között, a FIFA 21-ben Xboxon és ­PlayStation 4-en is 150-150 000 forint talál gazdára. Az összdíjazás tehát 1 millió forintra rúg!Nevezés és részletes felvilágosítás: a megyekcsataja.hu oldalon.

MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában