Nyíregyháza

2020.09.19. 17:30

Útjára indult az amerikai tojáslabda

Racskó András szerint az NFL játékosai is nagyon várták már a rajtot; meccsnézés főzőcskézéssel.

A tojáslabdás foci hazai képviselői is nagyon várták már, hogy a sportág csúcsát jelentő NFL-ben kezdődjön el a szezon. Múlt pénteken a Kansas City Chiefs és a Houston Texans meccsével (34–20) beindult a szezon. A pandémia miatt a legtöbb helyen üres lelátók előtt, de a tévéközvetítések jóvoltából százmilliók szeme láttára.

Racskó Andrást most sem kell bemutatnunk az amerikai futball itthoni kedvelőinek, a Nyíregyháza Tigers egyik alapítója, játékosa és vezetője is volt, és már évek óta az Egyesült Államokban él. Most Mi­chiganben, közelebbről egy Port Huron nevű városkában. Őt kérdeztük, hogy várták-e már a rajtot, mik lehetnek az esélyek.

A nézők nagyon hiányoznak

– Kezdeném ott, hogy ebben az évben mindennek nagyon tud örülni itt mindenki, és persze ha sportról és szórakozási lehetőségről van szó, akkor ez hatványozottan igaz – kezdte érdeklődésünkre Racskó András.

T. J. Watt (90) örülhetett, a Pittsburgh Steelers az első körben 26-16-ra nyert a New York Giants ellen | Fotó: nfl.com

– Nagyon bizonytalan volt, hogy egyáltalán lesz-e szezon, és hogy azt miként bonyolítják le, de szerencsénkre elindult az NFL is. A játékosok mind játszani akartak, és komoly procedúráknak, teszteléseknek vetették alá magukat, hogy edzeni és készülni tudjanak. Szerintem ők nem foglalkoznak a külső tényezőkkel, csak élvezni akarják, amit a legjobban szeretnek csinálni.

– A nézők nagyon hiányoznak nekik, amint az első nyilatkozatokból tudom. Nem minden csapatnál van teljesen üres lelátó, néhány államban lehetnek nézők a teljes kapacitás 20 százalékáig, ami nagyon sokat jelent a hazai csapatoknak. Sajnos Detroitban nem lehetnek nézők, de ahogy megnyitják a kapukat, ígérem, a helyszínről jelentkezünk.

Nagyon nehéz megmondani a szezon elején, hogy ki lehet a Super Bowl esélyese.

– Vannak nagyon erős csapatok (Kansas, Baltimore, Seattle, New Orleans), de hogy ki lesz a végső befutó, arra még nagyon korai voksolni. Én nagyon szeretném, ha kedvenc csapatom, a Steelers jól szerepelne a tavalyi gyenge szezon után, és szurkolok a helyi Lions csapatának is, de sajnos ők rosszul kezdték a szezont.

– Most itthonról szurkolunk kedvenceinknek, de ez is valami, legalább kikapcsolódunk vasárnaponként. Bora Tamás barátommal együtt szurkolunk és a meccsnapokon mindig főzünk, sütünk valami finomságot. Mindenkinek nagyon jó szezont kívánok, jó szórakozást, és győzzön a legjobb! Hajrá Stee­lers! – zárta sorait Racsi.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában