NB III

2020.10.31. 08:35

Először egymás ellen az osztályban

Intő jel lehet a Sényőnek, hogy ellenfele idegenben jobban szerepel, mint hazai pályán.

Forrás: Pusztai Sándor/KM-archív

Két remek formát mutató gárda találkozik vasárnap Sényőn az NB III. Keleti csoportjának 16. fordulójában. A házigazda és a Kisvárda II. is hetek óta veretlen, az utóbbi öt fordulóban két döntetlenjük mellett háromszor győztesen hagyták el a játékteret. Pont nélkül szeptember 13-án maradtak utoljára, akkor a Sényő Gyöngyösön kapott ki, míg a Kisvárda második számú gárdája a listavezető Tiszakécskével nem bírt.

Tisztelik ellenfelüket

A vendégek új trénerrel, a héten kinevezett Kocsis Jánossal a kispadjukon várják a megyei rangadót.

– Fontos mérkőzés előtt állunk, egy megyei rangadó mindig különleges jelentőséggel bír. Játékosainkban dolgozik a bizonyítási vágy, azoknak, akik az első csapattól jönnek vissza, ez egy bizonyítási lehetőség, hogy lehet velük az élvonalban is számolni, a fiataljaink pedig felhívhatják magukra a figyelmet – vezette fel a találkozót Kocsis János. – Jól ismerjük a Sényőt, nagyon sok rutinos, magasabb osztályban is bizonyított játékosuk van, tiszteljük őket. Nekünk azonban saját magunkkal kell foglalkoznunk, az utóbbi hetek eredményei alapján kellő önbizalommal készülhetünk a mérkőzésre. Bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a meccset – zárta a kisvárdaiak edzője.

Az egyre jobb formába lendülő Sényő az előző fordulóban önbizalom-növelő, 6–2-es győzelmet szerzett a Sajóbábony ellen.

Folytatnák jó szereplésüket

– Nem kifejezetten foglalkoztunk azzal, hogy ez egy megyei rangadó – mondta Imrő László, a sényői edzőpáros tagja.

– Mint megyebeli NB III.-as csapatnak, szurkolunk nekik, hogy ők is jól szere­peljenek, nyilván akkor, ­amikor nem velünk játszanak. Nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben, mert a Kisvárda idegenben sokkal jobban szerepel, mint otthon.

– Az öt győzelem, két döntetlen tiszteletre méltó ered­ménysor idegenben. Nem tudjuk, mennyi visszajátszójuk lesz, őket általában jól vegyítik az alapcsapatukkal. Nehéz feladat előtt állunk, de mi is jó hangulatú héten vagyunk túl, mindenképpen szeretnénk folytatni a jó ­szereplésünket. Biztosan jó mérkőzést láthatnak majd a kilátogató nézők.

BB, MK


Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 16. forduló, vasárnap, 13.30. Sényő Carnifex FC–Kisvárda II., Sényő, v.: Molnár R. (Kovács Z., Vilmányi). További mérkőzések: Tiszafüred–Eger, Balassagyarmat–Salgótarján, Tiszakécske–Mezőkövesd II., Cegléd–BVSC-Zugló, Sajóbábony–Putnok, Tiszaújváros–Tállya, DVSC II.–Hatvan, Jászberény–Gyöngyös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában