Tenisz

2020.10.08. 08:58

Tíz év után ismét az első osztályban

A Marso Tenisz Centrum továbbra is a nyíregyházi játékosokra szeretne építeni.

Az osztályozón sikerrel szerepelt csapat: Horváth Gábor, Becser Dominik, Toma Henrik, Riskó Roland, Szabó Dániel, Csonka Gábor, Závaczki Martin, Mirgay Zsolt és Szabolcsi Péter (utóbbi hiányzik a képről)

Forrás: MARSO TC

Szombaton az égiek is kegyesek voltak a nyíregyházi teniszezőkhöz, remek időben várhatták a Marso Tenisz Centrum csapatának tagjai, hogy átlépjenek a küszöbön. A másodosztályú csapatbajnokság D csoportjának győzteseként a Gyulai TSZSK csapatát fogadták az osztályozón, amelynek a tétje az NB I.-be jutás volt. Az egyesek után – amelyből négyet megnyertek, kettőt elveszítettek a hazaiak – már eldőlt minden, így tíz esztendő után ismét az NB I.-ben van a nyíregyházi férficsapat.

Az osztályozón sikerrel szerepelt csapat: Horváth Gábor, Becser Dominik, Toma Henrik, Riskó Roland, Szabó Dániel, Csonka Gábor, Závaczki Martin, Mirgay Zsolt és Szabolcsi Péter (utóbbi hiányzik a képről)
Fotó: MARSO TC

Három esztendő alatt

– Nagyon örülünk ennek a szép sikernek, hiszen három esztendő alatt jutottunk ide – kezdte érdeklődésünkre a siker summázását Becser Zoltán, a Marso Tenisz Centrum elnökségi tagja. – Akkor a harmadosztályban indultunk, most pedig tíz évet követően újra az NB I.-be jutottunk. Érdekesség, hogy az akkori csapatból most is játszott Csonka Gábor, Horváth Gábor és Szabó Dániel. Örömteli, hogy hozzájuk felnőttek azok a fiatalok, így Becser Dominik, Toma Henrik, Riskó Roland és Závaczki Martin, akik korábban a korosztályos versenyeken már bizonyítottak. Amire szintén büszkék vagyunk, az, hogy valamennyien nyíregyháziak, itt kezdték el a teniszt.

– Az NB I.-ben már nyolccsapatos a mezőny, elképzelhető, hogy erősítünk is, de csak olyan játékosokkal, akiknek van nyíregyházi kötődése. Mert továbbra is ezt az utat szeretnénk járni – így Becser Zoltán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában