válogatott

2020.11.12. 08:30

Az izlandiak számára sem babra megy a játék

A szigetországban élő Belányi Zoltán természetesen a mieinknek szurkol majd csütörtökön.

Gylfi Sigurdsson

Fotó: AFP

Belányi Zoltán neve ismerősen csenghet a kézilabdát kedvelők körében. A remek volt válogatott szélső éveken át volt erőssége a nyíregyházi csapatnak, és huszonkilenc esztendeje él a szigetországban. Kíváncsiak voltunk, hogy az izlandiak miként vélekednek válogatottjuk esélyeiről.

– A tét óriási, nem babra megy a játék, hiszen sok millió korona forog kockán – kezdte érdeklődésünkre Belányi Zoltán. – Azért is, mert elég öreg játékosokból áll a válogatott, akiknek hamarosan befejeződik sportolói pályafutásuk. Számukra nagyon fontos lenne kijutni az Európa-bajnokságra. Olvastam, hogy a legerősebb csapattal akarnak kiállni ellenünk, senki sem koronavírusos, mindenki egészséges.

Nem bánják a zárt kaput

– Az egyértelmű, hogy amiatt nem bánkódnak, hogy zárt kapus lesz a meccs és nem fogja húszezer néző buzdítani a magyarokat, hiszen Izlandról egyébként sem utazhattak volna szurkolók. Úgy vélik, hogy ez Szoboszlai Dominikéknak pluszerőt adhatott volna. Nagyon készülnek, így aztán örültek, hogy például a legjobbnak tartott Gylfi Sigurdssont, aki most az Everton erőssége, a szombati Manchester United elleni bajnokin le is cserélték, így rápihenhet a csütörtöki találkozóra. Általános vélemény itt Izlandon, hogy nagyon kemény és nehéz mérkőzés vár a válogatottjukra.

– Én elsősorban az angol bajnoki meccseket szoktam nézni, a nagyobbik fiam is focizik. A magyar focit már kevésbé kísérem figyelemmel. Természetesen csütörtökön Gulácsiéknak fogunk szurkolni – így Belányi Zoltán.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában