asztalitenisz

2020.11.13. 08:03

Fényes érmek Szombathelyről

Laskai Írisz és Adamik Csenge párosa aranyat nyert a vasi városban.

A Laskai Írisz, Adamik Csenge páros verhetetlen volt A vasi megyeszékhelyen edző­táborozott és játszott egymás ellen Magyarország és Csehország U16-os és U18-as fiú- és lány-asztaliteniszválogatottja. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Az elmúlt hétvégén Szombathelyen rendezték a magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságot. A vasi székhelyen futó ifjúsági verseny az egyik legjelentősebb nemzetközi utánpótlástornává nőtte ki magát az utóbbi években, az idén azonban a vírushelyzet miatt a magyar ifjúsági asztalitenisz-válogatott mellett csak a csehek vettek részt a megméretésen.

Veretlenül az élen

Lindner Ádám szövetségi kapitány ezúttal nem számíthatott legjobb játékosára, Tölgyes Dorottyára, akinek mérkőzése volt Ausztriában, ám a megyénkbeli sportolók így is kitettek magukért. A NAC Nyíregyháza játékosai, a Laskai Írisz, Adamik Csenge duó a körmérkőzéses rendszerben rendezett páros verseny során mindenkit legyőzve végzett az élen.

– Elég nehéz volt, mert régóta nem játszottunk tétmérkőzéseket. Nagy motivációt jelentett, hogy ezúttal nemcsak hazai játékosok ellen játszottunk, hanem csehek ellen is – nyilatkozta az apagyi férficsapatot is erősítő Laskai Írisz a szövetség honlapján.

– Mi gyakorlatilag egymás ellen játszva nőttünk fel, szerintem jobban ismerjük egymást, mint saját magunkat. Ezen a héten is többször szembekerültünk a különböző versenyszámokban, de nagyon örülök, hogy végre játszhattunk másokkal is – tette hozzá Adamik Csenge.

A két lány csapatban a csehek első számú csapata mögött a második helyen végzett.

Írisz egyéniben is asztalhoz állt, azonban egy csoportba került a későbbi két döntőssel: megnyerte mérkőzését a versenyen diadalmaskodó Klára Hrabicová ellen, majd a másik cseh lánytól kikapott. A sorrend végül körbeverést követően alakult ki, amiben a szettarány döntött, így a nyíregyházi versenyző nem került a főtáblára.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában