gokart

2020.11.05. 08:37

Ismét Marcell végzett az élen

Az utolsó futamon csak a biztonságra törekedett a nyíregyházi gokartos.

Kurbely Marcell Kecskeméten biztosította be összetett első helyét

Fotó: kartfans.hu

A közelmúltban Kecskeméten rendezték az országos gokartbajnokság zárófutamát. A versenyzők helyzetét alaposan megnehezítette, hogy a pénteki és szombati edzésnap után vasárnap is szinte végig szakadt az eső. A zord időjárás ellenére Kurbely Marcell remek időket futott egész nap, és ezzel a szezonban elért pontszámok alapján immár kétszeres Calivita-bajnoknak vallhatja magát juniorkategóriában.

Az időmérőt elizgulta

– A vírushelyzet miatt később kezdődött a szezon, összesen hat forduló volt, szerencsére mindegyiken el tudtam indulni – tekintett vissza a Kun Motorsport versenyzője.

Ennek az idénynek az volt a lényege, hogy minél több futamon el tudjak indulni, hogy tapasztalatot szerezzek.

Az utolsó futamra már a végső siker esélyével érkezett Kurbely Marcell, ezért különleges taktikát választott a futamokra.

– Kecskeméten csak arra kellett figyelnem, hogy minden futamban legalább harmadikként érjek célba, mert akkor biztos az összetett első helyem. Így egész hétvégén a biztonságra törekedtünk, ennek ellenére az időmérő futamot elizgultam és el is rontottam. Az első futamban a szerencse is mellém szegődött, mert két riválisom is kicsúszott, így sikerült nyernem, a második még simább volt, ekkor rajt-cél győzelmet arattam, a harmadikon pedig harmadikként haladtam át a célvonalon – elevenítette fel az eseményeket az ifjú gokartos.

A pihenés időszaka következik, a következő szezon jövő márciusban kezdődik, amelyen Kurbely Marcell már egy új, modernebb géppel indul, de már nem a Calivitában, hanem az országos bajnokságon. Itt már sorsolt motorokkal veszik fel egymással a küzdelmet a versenyzők.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában