ökölvívás

2020.11.03. 08:20

Szépen kovácsolt aranyérem

Nagy Lajos mindhárom tanítványa teljesítményével elégedett, a bajnokra tanítás és edzőtábor vár.

Kovács Ricsi (pirosban) meggyőző bunyóval nyert

Fotó: Kincses Margit

Az NYVSC-Big Boxing eredményesen zárta a Papp László felnőtt ökölvívó-bajnokságot. Nagy Lajos és Kassai Ignác tanítványai közül hárman léptek szorítóba a győri Olimpiai Sportcentrumban. A három Kovács közül Richárd bajnok lett, Zoltán (69 kg) és Tamás (60 kg) pedig bronzéremmel tért haza szombaton éjjel két óra körül.

– A három érem benne volt a bajnokságban – kezdte a szereplés értékelését Nagy Lajos. – Igaz, volt egy kis szerencsénk is, például Tamásnál, hiszen csak négyen voltak a súlycsoportban. Ezzel együtt nagyot bokszolt, nagyon büszke vagyok rá. Ugyan pontozással kikapott, ám olyan meccset csinált, hogy megérdemelte az érmet. Zolika két meccset nyert, jó ellenfeleket győzött le. Attól a Kozáktól kapott ki, aki jó néhány éve a súlycsoport egyeduralkodója. Feladta neki a leckét, sajnos kijött az, hogy nyáron kihagyott, és csak az utolsó másfél hónapban tette oda magát igazán.

Bejöttek a ritmusváltások

– Ricsi hozta azt, amit vártunk – folytatta Nagy Lajos.

Az volt a taktika, hogy mozgassa ki Fodort, előzze meg, forgassa le jobbra, balra.

– Kértem, hogy minden menetben tegyen bele három-négy ritmusváltást. Ez meg is volt, és akkor tudta látványosan megütni ellenfelét.

– A két szünetben nem is nagyon kellett mit mondani, inkább azt: ez tökéletes, így menjen tovább. Ne álljon le lábon, menjen a ritmusváltás. Ez olyan mérkőzés volt, amelyen nem kellett nagyon izgulni. Persze, voltak bosszantó dolgok, Fodor például többször mélyet ütött, de a mérkőzésvezető figyelmeztette, korrekt volt a bíráskodás – így Nagy Lajos.

Kettőjük között ezt a meccset 4–1-es pontozással nyerte Ricsi. A tavalyi bajnoki döntő is az ő sikerével ért véget, és az idén egy Egerben rendezett edzőmeccsen – pontozás és eredményhirdetés nem volt – sokak szerint Ricsi bunyója volt a meggyőzőbb.

Főként a második menetben

– Megvolt a megfelelő taktikánk, főként a második menetben éreztem jól a bunyót, akkor jött össze leginkább minden, amit Lajossal megbeszéltünk – vette át a szót Kovács Richárd, aki immár háromszoros felnőtt bajnok.

Támadtam, és összességében ebben a meccsben nem volt benne az, hogy Fodor nyerjen.

– Szeretnék köszönetet mondani elsősorban az edzőmnek, Nagy Lajosnak, hogy minden évben együtt menetelünk végig ezen az úton, és bár sok akadályba ütközünk, de célba érünk! Hálás vagyok azoknak a barátaimnak, ismerőseimnek, családtagjaimnak, akik itthonról szurkoltak nekem. Végül szeretném megköszönni a Nyíregyházi Egyetemnek és az Evangélikus Roma Szakkollégiumnak a támogatást, hiszen a sport mellett az egyetemi tanulmányaimmal is lassan célba érek, és majd kézbe vehetem a diplomámat – így a bajnok Kovács Ricsi.

Megsérült a lábfeje

Keddig pihenőt kaptak a bunyósok, szerdán folytatják. Ricsi a döntőben megcsúszott, emiatt feldagadt a lábfeje. Szerencsére nem komoly a sérülés, ami jó hír, hiszen rá edzőtáborozások várnak, a tervek szerint kettő. Ráadásul végzősként bemutató tanításokat tart Ófehértón.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában