vívás

2020.12.16. 08:08

Aranytőr és bronzkard István bajnoki termése

ML

A bajnoki arannyal és serleggel

Fotó: olvasónktól

Az elmúlt hétvégén a szakág hazai fellegvára, Eger adott otthont a kerekesszékes vívók országos bajnokságának. Tarjányi István, az ­NYVSC kerekesszékes és kardszakosztályának válogatottja két éremmel tért haza a megmérettetésről. Pákey Béla tanítványa párbajtőrben bajnoki címet szerzett, míg kardban bronzérmet.

– Párbajtőrben szerettem volna megvédeni a bajnoki címet, szerencsére sikerült. Jól ment a vívás, a döntőben is megfelelően összpontosítottam – kezdte érdeklődésünkre Tarjányi István. – A kardban keményebb volt a mezőny, mert itt az A kategóriások erősebbek, így a harmadik hellyel is elégedett vagyok.

A bajnoki arannyal és serleggel | Fotó: olvasónktól

Válogatott sportolónk idén két versenyen indult, az első még februárban az egri világkupa volt. Ott kardban a B kategóriások között a harmadik helyen zárt a huszonnégy versenyzős mezőnyben, és tagja volt a negyedik helyen végzett csapatnak. A következő esztendő programjában még sok a kérdőjel.

– A jelenlegi információim alapján az első verseny ismét Egerben lesz, mégpedig az Európa-bajnokság. Így arra fogunk készülni – így Tarjányi István.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában