Sportvisszapillantó

2020.12.31. 09:10

Meccsek nélkül, kis csoportos edzések

Régi sikerekre emlékeztek, medence nélküli úszók, a csarnok tetején a röplabdázók, nagy visszatérők a Szparinál.

ML

Edzés a Continental Aréna tetején

Forrás: Sportcentrum

A munkánk szempontjából is fura egy április volt, az már bizonyos. Nem kellett beharangozókat, tudósításokat, visszapillantásokat írnunk, hiszen nem voltak mérkőzések. Persze azért volt miről beszámolnunk. Például a szokottnál nagyobb felületet kaptak az egyre divatosabb, nem szabadban végezhető ügyességi foglalatosságok. Így a világszerte milliókat elbűvölő poharazás, a cup stacking. A játéknak több változata van, a lényeg tömören az, hogy adott számú poharat minél gyorsabban a megadott módon egymásra kell pakolni és visszaszedni alaphelyzetbe.

Versenyek is vannak, például világbajnokság is, elkezdheti bárki: a hat­évestől a nyolcvanévesig, a mentálisan vagy fizikailag sérült ember is űzheti.

Trencsényi Vince, a remek ralipilóta otthon, szobájában száguldozott murván és aszfalton. Még tavaly épített magának egy szimulátort, aminek most nagy hasznát vette. Az edzések mellett részt vett az MNASZ szervezte hivatalos online bajnokságon és rajongói bajnokságon is.

Trencsényi Vince szimulátoron gyakorolt és versenyzett
Fotó: Olvasónktól

Montrealban maradt az arany

Volt időnk régi szép emlékeket felidézni. Olimpiai sorozatunkban a volt remek távolugró Szabó Ildikó a Montrealban maradt aranyáról, a korábbi kiváló hármasugró Bakosi Béla a moszkvai élményeiről beszélt. Dr. Szabó Tünde szívesen tekintett vissza a Barcelonában szerzett ezüstjére.

Nem exolimpikonjaink közül a focista Bardi Gábor válogatottbeli fellépésére, míg Boczák József egykori remek kézilabdakapus a régi infarktusos meccseire is visszaemlékezett.

A hónap elején jött a hír, hogy a különleges helyzet miatt csökkentik a focisták fizetését. A Szparinál a vezetők és a játékosok megállapodtak a bércsökkentésben, az élvonalbeli Kisvárda Master Good vezetői nem gondolkodtak ebben.

Aztán lassacskán elkezdődött valami. Helebrandt Máté, a Sportcentrum kétszeres olimpikon gyaloglója a megszokott módon tréningezhetett, hiszen ő itthon mindig egyedül rója a kilométereket. Máté az edzések mellett szülei hétvégi telkén is szívesen kertészkedett. A Nyíregyházi Sportcentrum úszói vízbe nem ugorhattak, viszont szigorú előírások mellett konditeremben erősíthettek.

Az érintettek nagy örömére néhány sportágban végre beindulhattak a kis csoportos edzések, így a focisták is Kisvárdán és Nyíregyházán egyaránt.

Ez ugyan szakmailag nem volt éppen ideális, de legalább már igazi tréninges gyakorlás lehetett a társakkal.

A Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdázói „magaslati” edzéseken vehettek részt. Németh Szabolcs vezetőedző akkor azt nyilatkozta, hogy bár az online edzések is jól működtek, a közös munka mindig jobban meghozza a gyümölcsét.

Ezért a Continental Aréna teraszán található rekortánpályán négyes-ötös csoportokban gyakorolhattak. Természetesen labda nélkül, mert nehezen lehetett volna összeszedni a tetőről leeső játékszereket.

Formagyakorlatok online

Érdekes online versenyt szerveztek a karatékáknak, akik formagyakorlatokban mérhették össze tudásukat a világháló segítségével.

A hónap végén döntöttek a Szpari vezetői. Ez alapján két korábbi sikereket elért szakvezető is visszatért a klubhoz. Gálhidi György vezetőedzőként, Sándor István pedig szakmai tanácsadóként.

Nagy veszteség érte nem csak a megye kosárlabdázását, mert elhunyt Sallai József, akinek neve összeforrt szeretett sportágával, és aki nagyon sok fiatallal kedveltette meg ezt a remek játékot.

Befejezett bajnokságok

Április második csütörtökén két sportági szövetségben komoly döntést hoztak. Kézilabdában az élvonal, másodosztály a Magyar Kupa és a Ligakupa küzdelmeit is befejezettnek nyilvánították. A helyezéseket nem osztják ki, és nem lesznek sem kiesők, sem feljutók.

A röplabda vezérkara is hasonlóan határozott, a teljes felnőtt- és az U15-ös korosztályig az összes utánpótlás teremröplabdát lezárta. Itt sincs végső helyezés, a nemzetközi kupaindulásról az érintettek bevonásával határoznak. Akkor a kiesésről és a feljutásról még nem döntöttek.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában